Bra idrottsledare är guld värda.

 

Vet inte hur många av er som såg mästarnas mästare i söndags. Visst blir man imponerad över dessa stjärnors förmåga till att samla ihop sig till bra prestationer. Stenmark som var rädd vatten men höll huvudet under vatten mycket länge. Hanna Lungberg imponerar också likasom Evy Palm.
 
Vi fick också se hur bra idrotten är på ett socialt plan. Georg Scotts vittnesmål om sin uppväxt då han adopterades bort när hans pappa dog i och han själv var en baby. I Sverige fick han en mycket otrygg uppväxt i olika fosterhem och en stökig tid med bråk.
 
Hans räddning blev boxningstränaren Kjell Fredriksson som blev extrapappa och envist stod bakom honom hela tiden. Scott sa att han är det bästa som hänt mig.
 
Det här bevisar att många barn som lever i otrygga hem och om inte barnen får rätt typ av hjälp kan hamna på samhällets baksida.
 
Vi har också exempel i Umeå där boxningen varit till mycket stor hjälp för ungdomar som kommit på sned och det finns också med andra idrotter och det visar på att idrotten är mycket värdefull för det förebyggande arbetet om vi har idrottsledare som både lider för sin sport och de ungdomar som vill syssla med idrotten och som tar ansvar för ungdomarna i alla väder och törs ta tag i de som har problem
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.