Påsklovet och därmed blogguppehållet är över.

 

Påsken är över och därmed också påsklovet.  Jag har inte tagit mig tid att blogga sedan i torsdags då jag haft mycket annat att göra och samtidigt inte störa de mina med att sitta framför datorn och leverera bloggar och där jag har varit har det varit för dålig mottagning för att idas syssla med telefon. Min nya Nokia N7 har lite dålig mottagning gentemot min gamla Nokia och andra telefoner.
Påsk är ju en traditionell högtid med lång ledighet och mycket god mat. Vi följer traditionen när det gäller mat, lamm, fisk, sill, skinka och mandelpotatis och jag passade också på att göra vitlökssnaps som jag lärde mig i Tallin då vi var där för drygt en vecka sedan. Det var bara att lägga lite vitlöksklyftor i en flaska vodka och låta det stå och sedan blanda ut tills man tyckte det passade.
Däremot gjorde det fina vädret att jag inte tog mig ut på sjön för att fiska gädda som vi brukar göra påskhelgen, där vi i vanliga fall drar upp en hel del under en helg. Jag vet inte om man var för feg eller om det var klokheten som gjorde att vi avstod från att gå ut på isen, men det kändes för riskabelt.
Under påshelgen har jag också passat på att huga den ved som jag ska ha för vintern och det gick bara bra och till och med hemtransporten är ordnad det gick trots det fina vädret.
Det fina vädret är det inte många påskhelger man fått uppleva sådan värme och att all snö hade försvunnit i Långvattnet. Kattgubbarna såg slöa ut och det var dåligt jakt och jag inbillar mig att det helt enkelt beror på att det är alldeles för mycket råttor och sork och då fick man uppleva en av de varmaste och skönaste påskhelgerna och en påsk där det sprang överallt runtomkring en när man gick i skogen och på åkrarna och förhoppningsvis är det en hel del fåglar som kommer att å det lätt att hinta mat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.