Alliansen gick ifrån pensionsöverenskommelsen när pension och lön beskattas olika

 

Pensionssystemet fungerar inte och man bör se över detta. Nu slår den så kallade bromsen in och pensionerna sjunker då ekonomin går sämre. För kommunerna finns dock risk för ökade kostnader då det fram till 1997 fanns ett system som var förmånsbestämd pension, innebärande att pensionsnivån var bestämd i förväg.
 
Pensionsbromsen innebär att kommunerna får kraftigt ökade pensionsutbetalningar och de som varit anställda får bibehållen pension medan andra får sänkta.
 
Det är bara ett exempel på varför det behövs en översyn. Pensionerna ska självklart finansieras men visst kan man tycka att det vore viktigare att ska ett utrymme med avgifter som garanterar pensionerna än att sänka skatten. Man hänvisar till pensionsöverenskommelsen men minns jag rätt vilket jag brukar göra så förutsatte pensionsöverenskommelsen att vi betalar samma skatt på samma lön då pensionerna är uppskjuten lön.
 
Jag tycker att de borgliga gick ifrån pensionsöverenskommelsen när man beskattar pensionerna högre än lön.
 

2 kommentarer

  1. john

    Det var ju ändå S som införde det nya systemet och Göran Persson sa ”pensionärerna kommer aldrig att förlåta oss”, bra jobbat………..

  2. Umeåbo

    Hejsan Lennart.

    Varför händer just ingenting i Umeå med tanke på hur fort vi växer? Varför Skall vi ens bygga ett nytt bad om det blir mindre än Öviks? Vi behöver väl för tusan ett stort bad som kan dra turister.Eller vad anser du?

    Dom flesta städer har idag nya FINA arenor som dom kan anordna stora konserter/evenemang/melodifestivalen i. Varför bygger inte Umeå än ny arena åt folket? Varför skall kajen besudlas med ett kulturhus när det istället kunde göras om till en fin mysig park med flera utserveringar ute mot eller i vattnet.Bygga äldre båthus med restauranger och affärer i.

    Jag mfl tycker man skäms över att vara Umeåbo och Sosse eftersom inget händer förutom långdragna processer och avsaknande av handlingskraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.