Världen måste reagera på Saudiers köp av småflickor

 

Det går inte en dag snart utan att det dyker upp hemskheter om sexuella övergrepp på barn och det är dessutom ännu mer förvånande att världen inte reagerar.
 
Det har kommit fram att flickor mellan fem och tolv år säljs till rika män i Saudiarabien och hålls som sexslavar. Det här har kommit fram via Wikileaks dokument som de norska tidningarna Aftenposten och Bergens Tidende haft tillgång till.
 
När flickorna blir könsmogna kastas de ut i prostitution. Flickorna exporteras i tusentals från Mauretanien och Jemen och priset kan ligga på mellan fem och sex miljoner enligt den Mauretanska valutan som motsvarar 140000 kr.
 
Hur folk kan sälja sina barn är obegripligt om de nu inte stjäls. Det är väl fattigdomen som gör att de gör det om de inte tvingats. De som köper barn och förgriper sig på detta sätt är så långt från den civiliserade världen det går. Pengarna är deras makt men någon som helst etik kan inte överhuvudtaget inte finnas.
 
Det gäller att dessa avslöjas och ställs inför rätta på det sätt som man gör. Det här visar också att dessa män inte ser något som helst värde i kvinnor och inte hos flickor. Hela västvärden måste agera och att man vidtar åtgärder mot länder som inte agerar när sånt här dyker upp. Det får inte vara så att jakten på olja innebär att unga flickor får behandlas på detta sätt. Det är ett barbariskt beteende och inget straff är för hårt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.