Välfärden får stå tillbaka när skatterna sänks

 

Pengarna tar slut för snabbt, välfärden slaktas
 
Finanspolitiska rådet varnar för att regeringen gör av med statens pengar för snabbt. De tycker att om regeringen vill fortsätta med skattesänkningar så måste man också sänka utgiftstaket.
 
Finanspolitiska rådets råd är sänkt välfärden om ni ska sänka skatten
 
De minskade kostnaderna i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen bidrog till att Sverige klarade finanskrisen så väl, säger man.
 
De säger inte att det blev hål i välfärden och de säger inte att det haft samma effekt om skatten varit oförändrad liksom välfärden
 
Den här rekommendationen visar ändå på att man är på väg att minska välfärden till förmån för skattesänkningar eftersom just välfärden betalas via skatter.
 
Rådet anser att är ytterligare jobbskatteavdrag bör stå tillbaka före en slopad värnskatt och att min inte bör sänka resturanmomsen.
 
Visst ser man att det kommer att gå ut över välfärden om de aviserade skattesänkningarna genomförs och jag återkommer till att regeringen för en systematisk politik där man drar ner på välfärden. Sänkas skatterna och det börjar bli sämre tillväxt kommer regeringen att skära i välfärden
 
Regeringen tillför inte heller de pengar de ska till kommunerna för de reformer som de säger sig göra. Den nya gymnasiekolan ger inte lägre kostnader men staten drar in anslag och kommunerna får inte pengar för att utbilda lärarna så att alla får behörighet fram till 2015.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.