Den löntagarfientliga högerregeringen. I…

Den löntagarfientliga högerregeringen. I går fick högerregeringen riksdagen emot sig ytterligare en gång då de inte infört ILO konventionen 94trots att riksdagen fattade beslut 2006 och att EU kommisionen uppmanat samtliga medlemsländer att anta den.

ILO 94 handlar om att man vid upphandlingar inom offentlig sektor ska kräva villkor på kollektivavtalsnivå , när det gäller löner och andra villkor.

Det här högermotståndet har funnits längeoch har inte genomförts trots att riksdagen 2006 fattat beslut om godkännande av konventionen. Eu kommissionen har uppmanat samtliga medlemsländer att anta den. Orsaken är självklar. Skattemedel ska inte användas till social dumping.

Är priserna vid anbuden för låga döljer det dåliga löner eller dålig arbetsmilö eller dålig säkerhet eller att inte försäkringar eller pensioninbetalningar görs.

Det är detta som gör att det finns fog för att säga att vihar en löntagarfientlig regering i dess helhet. Att centerpartiet varit det har varit klart sedan Maud blev partiledare men det är lika klart att moderaterna som kallar sig det nya arbetarpartiet är lika löntagarfientligt

Avslutningsvis kan jag säga att i Umeå kommun ställer vi dessa krav i upphandlingarna och här tordes inte högerallinsen gå emot, men i andra fall är de lydiga partierna centralt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.