Alkolås kanske löser problemet med rattfyllerister

 

I Rydaholm kördes en ettårig pojke ihjäl av en rattfyllerist. Den som körde på den lilla grabben hade inget körkort och var dömd för flera grova rattfyllor. Han släptes ur fängelse senast i höstas men fortsatte att dricka och köra bil.
Grannar har ringt polisen flera gånger men den finns inte på orten men frågan är om det hjälper en sådan person. Det händer alltför ofta att rattfulla och rattonyktra är inblandade i trafikolyckor och oskyldiga människor drabbas av olycka.
Självklart är det inte lätt för den som har hamnat så djupt i sitt beroende av alkohol att han i stort sett sätter sig bakom ratten när han är full och inte heller bryr.
Jag har väl varit lite tveksam till om att alkolås skulle var botemedlet men som det är nu kan det inte fortsätta och som i detta fall i Rydaholm är det inte heller hårdare straff som hjälper

2 kommentarer

  1. JF

    Fast man har förenklat problemet om man säger att det är rattfylla. Problemet är inte att personen dricker alkohol omdömeslöst och sedan kör bil. Problemet är att han dricker alkohol omdömeslöst. Om han sedan stjäl, misshandlar, våldtar, mördar eller kör bil efter det, så gör det bara symptomen av problemet. Alkohol är ett starkt gift som det räcker med bara ett par promille av i blodet för att man ska dö och mindre än så för att orsaka större kostnader för samhället och sorg och skada för sig själv och sina medmänniskor.

    Lösningen är att var och en tar sitt ansvar för vilken relation som just denne vill ha till alkoholen och de enorma skador som det orsakar samhället… Problemet ligger långt utanför politikernas direkta maktsfär, och måste också lösas där. Med politikernas hjälp.

  2. Adam Persson

    Livstids fängelse så kör han inte rattfull nå mer. Problemet löst.

    Fast då inte för föräldrarna till det barn han hade ihjäl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.