Varför höjer bankerna marginalerna på bolånen ?

 

Bankerna höjer sina marginaler på bolånen och man kan fundera varför man gör det. Vi får inte reda på varför marginalerna har höjts från 2008 då de var på 0,66 % till 1,5 idag. Visserligen har regeringen sagt att bankerna ska minska sina risker men inte kan det vara stora förluster man gjort på bolånen, det är där man ser om de tagit för stora risker.
Idag har bostadsbyggandet mer eller mindra stannat av på grund av att bankerna kräver så hög egeninsats att unga familjer knappast har det sparkapital som behövs och då tvingas de skaffa ett boende som är dyrare.
Det kan väl inte vara så att vinsterna blir större i bankerna med högre marginaler och då får vi väl se om bonussystemen kommer till baka

En kommentar

  1. Max Fredriksson

    Generellt så har väl bankerna ganska (för?) höga marginaler. Jag försöker lära barnen att man skall spara pengar och de har haft varsitt sparkonto. Grabben hade fått ihop ca 1200 kr på sitt konto. När räntan kom nu senast fick han 79 öre i ränta! Rent skamligt tycker jag och det känns som om man t o m rånar barnen på deras pengar. Vi tog ut deras pengar, det är bättre att de sparar hemma och jag tror nog att jag kan bidra med att ge dem en bättre sparränta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.