Privat välfärd är inte effektivare. Högeralliansen…

Privat välfärd är inte effektivare. Högeralliansen i Umeå brukar i budgetdebatten säga att man ska upphandla mer eller som en del brukar sägaprivatisera.

Det finns inga vetenskapliga belägg för att dessa ”privatiseringar” inom välfärdsektorn lett till förbättringar i skola, vård och omsorg enligt en forskarrapport som SNS låtit göra.

I en debattartikel i DN den 7,e sept skriver Laura Hartman som är docent i nationalekonomi och forskningschefpå SNS följande och ja citerar ” inom de flesta områden har vare sig kvaliten eller effekteviteten ökat av konkurensen” slut citat.

Det var intressantatt det jag sagt utan att ha haft vetenskapliga belägg bekräftats. Jag har ju sagt att den borgliga tesen om mer pengar till de olika verksamheterna somde lagt i budget på de besparingarna som skulle göras vid upphandling är luft och pengar som inte finns

Däremot säger jag inte att vi inte ska köpa tjänster utan om man gör detta i lämplig omfattning lär man sig beställa vad man vill ha och det tycker jag man måste kunna även om vi utför det själv ellerköper tjänsten. Vi har många exempel hur fel det blivit när borgligheten bara privatiserat för privatiseringes egen skull.

Vi ska självklart göra verksamheten så effektiv som möjligt till den standard vi vill ha oavsett driftsform

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.