Pensionärerna besvikna på regeringen. Det…

Pensionärerna besvikna på regeringen. Det kan väl inte ha undgått någon och orsaken är att deras inkomster beskattas hårdare än de som jobbar.Pension är uppskjuten lön.

Frågan är dock om inte Kristdemokraterna är de som är mest besvikna. De gjorde stort nummer av att deras viktigaste fråga var just skatten för pensionärer. Nu försöker de dölja besvikelsen att skattesänkningen kommer senare när ekonomin tillåter.

Pensionärerna har inte haft någon löneökning sedan finanskrisen 2008 och har i runda tal tappat en tusenlapp i månaden och risken är atr finansvalparna försämrar den ytterligare.

Detta innebär att pensionsnivån inte är tillbaka på 2009 års nivå förrän 2014. Swedbank säger också att de idag bara har en hundralapp mer i månaden än 2006.

Med detta som utgångspunkt är det obegripligt att inte regeringen inser att det kommer att ge fler unga jobb om man sänker skatten för pensionärernaän om man sänker resturangmomsen.

Resturangmomsen kommer inte att ge fler jobb utan resturangerna kommer att höja sina marginaler som är knappt över nollstrecket enligt de själva.

De kontakterna trodde jag regeringen hade så varför far man fram med osanningar om nya jobb, när man kanske räddar något men näringen måste också ta betalt så det går runt och de som går ut på lunch och krogar har fått stora skattesänkningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.