Piskrapp straff för kvinnor som kör bil i Saudiarabien.

Piskrapp för kvinnor som kör bil. I Saudiarabien är det förbjudet för kvinnor att köra bil, vaför det är så vet jag  inte. Kvinnor som kör bil straffas med 10 piskrapp.

Nu har kung Abdullah hävt domen mot en kvinna som fått detta straff. Uppgiften kommer från prinsessan Amira- al-Tawi som är hustru till en mijlardär och meddelandet kommer via Twitter.

Inyressant att de i alla fall tillåts Twittra. Sheima Jastaniah hon dömdes i måndags av en domstol för att ha kört bil i Juni. Även en rättsaktivist som dömts släpptes i Juni.

Nog är bör det vara deras män som först har gett fruarna tillåtelse att köra bil, men antagligen finns det inte körkort för kvinnor för att det är förbjudet att köra bil.

Vi har hört talas om den arabiska våren men den har inte nått Saudiarabien för de är väl understödda främst av USA och det är märkligt att inte världen reagerar mot länder som har lagar som förtrycker kvinnor på detta sätt och det finns säkert mycket mer riktat mot kvinnor.

Det finns länder inte så långt ifrån oss som har lagstiftning som är mycket långt från demokrati oc kan ses som rättsstat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.