Moderater visar inte varifrån pengar kommer….

Moderater visar inte varifrån pengar kommer. Moderaterna vill inte lagstifta om att partier ska visa varifrån partierna får sina pengar. Det är det som gör en fundersam varför de inte törs visa detta.

Nu lämnar deras förre riksdagsman Anne-Marie Pålsson partiet för de inte vill lagstifta om partibidragen hon säger ” jag vill inte vara medlem i ett parti som inte vill berätta varifrån de får sina pengar. Det är inte värdigt ett parti som kallarsig samhällsbärare”.

Vidare säger riksdagsledamoten Maria Abramsson i en artikel i DN

Vid det här laget har jag hunnit bli en luttrad person, ändå trodde jag knappt mina ögon när jag läste den moderata partistyrelsens yttrande över min motion. Här har Europarådets organ för korruptionsbekämpning (GRECO) uppmanat Sverige både en och två gånger att fastställa regler om öppen redovisning av partibidrag och att besluta om effektiva och avskräckande sanktioner om dessa regler inte följs.

Och så svarar partistyrelsen med moderatledaren i spetsen att lagstiftning inte behövs?! Juridiskt sett får det svaretunderkänt. Inget annat än skarp lagstiftning kan åstadkomma de effektiva och avskräckande sanktioner som Europarådet efterlyser. korrupt

Ja man måsteverkligen fundera över varför man vill mörka detta. Några andra skäl än att de är rädda att gå mindre bidrag om der blir offentligt kan inte finnas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.