Toppbetyg i undersökning om företagsklimatet

 

Vad är egentligen bra företagsklimatet. Umeå har inte varit högt på den attitydundersökning som Svenskt Näringsliv brukar göra och eftersom det är Svenskt Näringslivs då litar högeralliansen på den till punkt och pricka. Det är en organisation som stöttar de borgliga värderingarna.
 
Idag presenteras en undersökning I VK som du kan läsa genom att klicka här. Jag tror att man även här ska vara försiktig med att dra för stora slutsatser av den och visst blir jag glad men inte ska jag slå mig till ro för detta på det sätt som Umeå – högern brukar göra.
 
Däremot så finns det en annan undersökning att man tycker det är brister i vår service där vi inte ligger bra till framför allt inom mark och exploatering och bygglov och där vi vet att det finns brister och det framförallt tar lång tid.
 
Även där är det självklart stora skillnader där det är ett stort tryck på antalet ärenden och i kommuner som har få. Vi är inne i en bra tillväxt och en framgångssaga och då blir det också en anhopning av ärenden.
 
Däremot ska man nog akta sig för att säga att företagsklimatet är dåligt för att det tar lång tid då det växer så det knakar. Man kan inte heller säga att det är dåliga företag som har så stor efterfrågan att de tvingas ha långa leveranstider, mycket längre än företag har stora lager på produkter som ingen vill ha
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.