Länstyrelsen motarbetar den hållbara staden….

Länstyrelsen motarbeter den hållbara staden. I Juni tog vi en översiktsplan i stor politisk enighet och med länsstyrelsens samtycke.

Huvuddelen i översiktsplanen är att
bygga den hållbara staden innebärande stadsmässiga förtätningar som gör staden resurssnålare. Högre och Tätare bebyggelse, bättre kollektivtrafik, lägre parkeringsnorm, inga krav på arbetsplats parkeringar och
gröna friköp.

Nu när det ska börja omsättas och att jobbas med harvi inte samma målbild om översiktplanens innehåll som Länsstyrelsen. Tempokvarteret Thor är idag en styggelse och skulle byggas om där ett hotell ska ingå och det berör inte Teliahuset ett enda dugg.

Länsstyrelsen säger att den nya bebyggelsen ska underordnads den gamla trots att det inte är i samma kvarter.Det finns inte ett ord om detta i Översiktsplanen. Och vad menar dom? Ska det inte gå att bygga djärvare och högre?

I stort sett samma tyckande när det gäller mimer och bostäderna där de i stället vill ha låga baracker. Deras synpunkter har inte alls något stöd i översiktsplan och inte heller derassyn på parkeringarna.

Vår nya parkeringsnorm gör att det blir färre parkeringar och det har vi kunnat fixa på andra ställen.

Men vad har länsstyrelsen med parkeringarna att göra för att vara ärlig och Länstyrelsen roll är inte att bedöma husens utseende, det ansvaret ligger på kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.