Elbussar är framtiden

Vi vinner i Umeå är en slogan vi kör i Umeå kommun och visst vinner vi på att pröva något nytt. Det nya nu är de elbussar som kommer att gå på Umeås gator, bussar tillverkade av Hybricon som inte ger några utsläpp av luftföroreningar alls.

Under de borgliga regeringsåren 1991 till 1994 var det etanolen som som skulle lösa alla miljöproblem med utsläpp och de borglia införde etanolen som drivmedel på bussarna. Jag ska inte ta någon lång diskussion utan att påminna om att de borgliga fört ett herrans liv när SEKAB inte lyckades som föhroppningarna gav . Vissa energibolag kommer att tappa pengar. För oss vaar inte etanolen det bränsle som skulle användas i kollektivtrafiken.

 

När det gäller de nya elbussarna som snart ska in på kollektivtrafiklinjer är det och kommer att bli ett lyckat projekt. Energimyndigheten trodde inte på iden och man kan ju fundera över vilken kunskap de har som ine beviljade ett sånt projekt medel då de sökte, Från kommunen tyckte vi som företaget att det var bra och gick med på att lägga dit lite pengar. Idag efter de priser som de fått för uppfinnengen, är det många som vill vara med.

Det har visats ett stort intrese efter att de fick pris på transportmässan tidigare i höstas, där även vårt infrastrukturbolag INAB fick största utmärkelsen. Det är verkligen roligt att våra företag, både det kommunägda och det privata lyckats så bra. När det gäller järnvägen så finns vissa andra problem som jag ska återkomma till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.