Helt väntat blev det Jonas Sjöstedt.

Helt väntat blev det Jonas Sjöstedt.

Det var en verklig lågoddsare att Jonas skulle bli vänsterpartiets partiledare när han ställde upp tillval. Jag får väl Grattulera Jonas till uppdraget som självklart måste vara det finaste man kan få om man är politisk aktiv.

Det blir spännande att se hur han fungerar som ledare. Det är klart att han är en duktig politiker och haft lätt att komma ut i media i de roller han haft, främst som en EU kritsk politiker och det blir spännande att se hur han ska genomföra det han sagt om sitt parti.

Han har sagt att mans ska jobba annorlunda och sluta vara de som bara är emot och säger nej. Jag har uppffatat Jonas som en som varit den som främst brukar säga nej så det blir spännande att se hur den frågan hanteras.

Jag tycker det blir spännade att se hur han kommer att fungera som ledare i ett parti som alltid haft stora spänningar inom partiet, de som vill bli ett bredare parti och de som vill hålla fast vid det gamla vänsterpartiet

Vi såg hur populär Gudryn Svhyman blev på sin tid även om hon hade rötterna i de mest revolutionära krafterna i Svensk politik.

Den stora frågan som jag ser det är hur Jonas ska kunna få en bred förankring för ett nytänk inom partiet då det med säkerhet innebär att de måste överge en del av sina gamla vänsterpartisters heliga kor.

Den som lever får se och vi får också se om media kommer att behandla honom lika välvilligt när han nu blivit partiledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.