Är det fel att huspriser faller?

Är det fel att huspriser faller? Media skrämmer nu folk att huspriserna faller. Jag tycker samtidigt man måste fråga sig om det är rimligt atthuspriserna på gamla hus ska stiga och stiga hela tiden. Huset blir ju äldre och äldre och därmed borde det vara värt mindre.

Jag tycker det har varitmärkligt att ett hus efter några år har stigit i pris och kostar betydligt mer än när det är nybyggt eller kostar mer än ett nybyggt hus. Den karusellenär inte rimlig.

Har det varit rimligt att vinsterna vid försäljning ska ha varit så enormt stora som de varit?

Jag tycker inte det. Banker och mäklare har försökt driva upp priser för då har deras inkomster också ökat.

Subventioner som samhället tidigare gett har också blivit vinst i någons ficka. Nu är ju förhoppningen att inte bankerna börjar kräva mer amorteringar än när man gav lånen.

Förhoppningen är att banker och mäklare talat om för sina kunder att man ska amortera och inte lita på att värdet hela tiden stiger om man av någon anledning har behov att flytta från huset.

Jag är också säkerpå att det blir färre som säljer i framtiden då de trott att de ska göra sig en riktig hacka den dag de blir gamla och tänkt sälja huset för ett annat boende.

Villa boendet är den boendeform som dessutom haft de största förmånen på grund av skatteregler.

Det borde vara en självklarhet att det ska rådaen neutralitet mellan de olika boendeformerna hyresrätt, äganderätt främst villor och bostadsrätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.