Nu känner väljarna igen Socialdemokraterna

Det går bättre och bättre för Socialdemokraterna vid varje oppinionsundersökning och det är egentligen inte alls förvånande. I den undersökning som presenterades idag är vi upp på 35,6 % en ökning på hela 6,3 %

Jag har hela tiden sagt att vi inte har haft fel politik utan vi har inte haft ledare som väljarna haft stort förtroende för. Det förtroendet har Stefan Löfven för den politik vi för slogs ju fast på kongressen redan före förra valet. Man kan inte neka till att förtroendet för ett parti där har partiledaren stor betydelse.

Därför är det mycket märkligt att moderaterna ändå haft så stort förtroende trots att inget parti eller partiledare har tvingats ommöblera regeringen så mycket för olika typer av affärer. Nu senast avgick tolgfors och vi kanske inte får veta sanningen.

Så här ser siffrorna ut

Socialdemokraterna 35,6 % + 6,3

Vänsterpartiet 5,7 % – 2,0

Miljöpartiet 9,3 % + 0,3

Moderaterna 29,7 % – 2,4

Folkpartiet 6,1 % – 0,1

Centerpartiet 5,0 +-0

Kristdemokraterna 3,4 – 0,5

Sverigedemokraterna 4,2 % – 1,3

Det sista är glädjande att det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna börjar närma sig 4 % och förhoppningsvis åker ur riksdagen vid nästa val

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.