Sossarna i länet har en ministerkandidat….

Sossarna i länet har en ministerkandidat. När Stefan Löfven blev partiledare formade han även en skuggregering. I den regeringen ingår Ibrahim Baylan på en av det viktigaste uppdraget i framtiden nämligen utbildningen.

Självklart ska vi vara glada åt detta och det senaste valet visade dessutom att Västerbottningarna hade störst förtroende för Ibbe av alla våra riksdagskandidater.

Han var den ende som kom in på personröster och han fick 8484 personröster av alla socialdemokratiska röster eller 11,78 %. Han fick så många trots att han stod överst på listan vilket också var en klar markering av våra väljare.

De som tro att alla dessa röster skulle hamna på Socialdemokraterna om inte Ibbe ställt tror jag har tänkt helt fel. Det visar sig att personer i politiken får större och större betydelse.

Katarina Köhler var två när det gäller personröster och hon fick 1642 vilket är 2,28%. De andra kandidaterna följde därefter.

Politik är en förtroendebranch och det har visat sig inte minst vad som hände oss när vi fick en partiledare som enbart hade stöd hos en grupp aktiva men inte bland våra sympatisörer.

Första gången Umeå framförde Ibbe som riksdagskandidat förlorade han en riksdagsplats på lotten men kom igen valet efteråt.

Ibrahim är dessutom den ende av alla Norrlänska riksdagsmän som klart och tydligt ingår i Löfvens skuggregering på ett av de allra viktigaste politiska området nämligen skolpolitiken. Det känns riktigt tryggt med en person som har förtroende hos Sveriges näste statsminister

En kommentar

  1. Fransk översättare

    Lennart,

    Jag tror att du är inne på något mycket viktigt här – personval.
    Tror personligen att vi i ökad utsträckning kommer att gå mot personval också i Sverige. Internationellt så handlar det i mycket större utsträckning om individen än om partiet och jag tror att det är rätt.

    Personval kommer att innebära att vi får fram bättre politiker tror jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.