Brist på respekt och ett osmakligt förakt….

Brist på respekt och ett osmakligt förakt. Så lyder rubriken i VF,s nättidning då kommunchefen i Dorotea sagt upp sig. Att det är ett märkligt agerande från oppositionspolitiker förvånar inte ett dugg om vi ser hur de agerar om de så kallade vårdplatserna i kommunen.

Det är den typen av agerande som alliansen i landstinget underblåser.
Det är väl för mycket begärt att de ska fundera över hur de samarbetar med de sina i Dorotea. Visserligen hänvisas i papperstidningen till att det är från en arbetsmiljökartläggning som chefens fru gjort.

Så här skriver VF vidare i artikeln
” I sin uppsägning nämner han brist på respekt och det nedsättande agerandet från KD:s Knut Isaksson plus det osmakliga förakt som DKL:s Mats Erik Westerlund visat.

Ingen ansvarig politiker har gått ut och försvarat situationen kring vårt privatliv och profession , ett citat ur uppsägningen. ” och slut citat från VF

Det är säkert så som Edin skriver men det är osmakligt att en fd kommunchef beter sig på det sättet som politiker. Westerlunds agerande känns inte heller förvånande hur de agerat mot landstinget.

Det här visar vilken typ av personer som ligger bakom upproret för jag är övertygad om att det är Edins ställningstaganden asom gjort att de agerat och försökt frysa ut honom.

Jag säger det igen att det går inte ha så små kommuner, de kommer aldrig att kunna rekrytera folk. Att agera så att chefer säger upp sig på grund av politiker är ett hot mot demokratin. Det måste bli ännu svårare nu att få tag i en kommunchef efter det som hänt oavsett orsaken till Edins avhopp

3 kommentarer

  1. Arvid

    Lennart Holmlund!
    Kan inte du med din erfarenhet gå in och hjälpa Dorotea?
    Nu är det dags igen, Bo Edin kommunchef väljer att sluta efter bara 5 månader p.g.a. av oseriösa politiker, som han tycker visar osmakligt förakt och mobbningstendenser mot kusten och chefer från kusten.

    Med din erfarenhet och kontakter inom SKL, riksdagen, landsting, länsstyrelse etc. borde du kunna initiera en plan för hur Dorotea kommun ska komma ur denna onda cirkel.
    Tyvärr är också kommunalrådet Greger Lindqvist en nödlösning, han har inte den erfarenhet och pondus som krävs av den som ska styra Dorotea kommun med alla problem; befolkningsminskning, arbetslöshet, obefintligt barnafödande, inga nya arbeten tillkommer – dem försvinner istället.
    Greger är så tyst som en mus och kan inte ta någon i hampan som du, man kan inte alltid vara bekväm om man ska få saker gjorda.
    Det skulle vara någon med din erfarenhet Lennart! Tyvärr är det ingen med din erfarenhet som skulle ta ett sådant uppdrag p.g.a. att politiker och ibland infödda tjänstemän inte är möjliga att samarbeta med.
    Dem går sin egen väg även om det är till avgrunden.

    En oberoende grupp borde tillsättas där det kommunalrådet initierar en kommunsammanslagning med Vilhelmina och Åsele möjligen Storuman också.
    Att ta tillvara SKL:s kunskap, deras experter i en framtida utredning inför en kommunsammanslagning är avgörande.

    Väntar man och ser är det snart inget att göra!
    Du, Lennart, någon oberoende borde se till att man kontaktar moderförbundet för dem som sitter i DKL:
    Tillhör man KD som Knut Isaksson bör Kristdemokraterna centralt kunna ta han i örat och säga så här uppför man sig inte.
    Vi i Dorotea kommun måste uppföra oss seriöst om vi ska få förtroende och det gäller även om vi blir en del i en storkommun.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Arvid (2012-07-10 08:03)
    Det tror jag inte hjälper i detta fall att ta kontakt med SKL. Stämmer det som står i tidningarna är detta ett fall både för arbetsmiljöverket och kanske domstol.

    Nu tror inte chefen anmäler detta villet skulle vara hälsosamt för så där beter man sig inte ostraffat. Det är samtidigt något fel när inte Doroteaborna agerar mot sånt. Men jag skrev en blogg tidigare då jag vet hur man trakaserar de som inte skrev på listan om folkomröstning.

    Jag tippar att både den gamle kommunchefen och nu KD politikern samt Mats-Åke går emot de etikreglet som finns nämligen att försöka påverka tjänstemän i kommunen vilket är förbjudet. I kommuner är det enbart styrelser och nämnder som fattar beslut, inga enskilda politiker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.