Rättssystemet på väg att kollapsa.

Rättssystemet på väg att kollapsa. Jag blir både arg och ledsen när jag ser hur rättssystemet havererar

Det har visat sig att det förekommit jäv i flera domstolar och att rättegångar måste göras om till mycket stora kostnader för skattebetalarna

Självklart måste domstolarna kolla vilka ledamöter som man väljer att utse av de ledamöter som partierna utsett att sitta i domstolarna. Det kan väl inte vara svårt för våra domstolar att kolla upp ifall det föreligger jäv eller inte.

Det har varit alldeles för många jävsfall men samtidigt har man kunnat läsa att det finns jurister som vill avskaffa nämdemanna systemet

2 kommentarer

  1. Edor Abrahamsson

    Jag tror inte domstolarna gjort något fel nu, det är brottslingarna som hittat en svag länk och om det visat sig varit jäv nu då har det alltid funnits. Men visst är det förbannat slösa så med resurser med åtföljande skyhöga kostnader. På så vis håller jag med om att rättssystemet kolapsat. Det är skandal, ingenting annat.

  2. Mange

    De svenska rättssystemet har i stort sätt redan kollapsat, och de är inte bara på grund av jäv utan hur dåligt våra domstolar sköter sig, tex. tingsrätten dömer fängelse och i hovrätten så blir det en friande dom. Hur kan det komma sig att domarna kan ge så olika syn på hur man ska döma ?
    Sen har vi ett av våra största fel och de är hur stort straff man ska få för olika brott, idag är det tex ”farligare” att göra ett skattebrott än att våldta någon.
    Det jag vill få fram är att vi har en extremt vriden syn på straff i detta land och ibland är straffen alldeles för låga.

    Detta är något jag tycker vi i Sverige måste se över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.