Det fuskas och fuskas och fuskas.

Det fuskas och fuskas och fuskas.Så är det och det måste göras något åt detta. Nu har det uppdagats att fläskfilé färgats och sålts som oxfilé. Det är file som sålts till restauranger. i det fallet var det en ansvarsfull grossist som fattade misstankar.

Köttet kommer från grossisten Heat AB enligt SvD. Bolaget säger att man köpt köttet från en utländsk leverantör i tron att det var oxfilé. 30-40 ton i tron att? Svalövs kommun har polisanmält företaget för att de bedrivit livsmedelsverksamhet.

Sånt här får inte ske och måste både kontrolleras och de som gör fel ska straffas. Ett straff kan vara att grossister slutar handla varor av de som fuskar på detta sätt. konsumentstraff kan vi kalla det.

Samma dag får vi reda på att det finns omfattande fusk inom assistansbranchen. Flera hundra personer riskerar åtal efter att försäkringskassan granskat 26 företag som ordnar assistenter till brukare.

Man har hittat bevis för misstänkt människohandel. De har tagit in arbetskraft som de styr över och flera hundra miljoner har felaktigt betalats ut till bolagen och det finns misstanke om organiserad brottslighet.

Det är bra att försäkringskassan kontrollerat detta men man frågar sig hur det kan bli att man betalt ut felaktiga belopp. Det måste ha varit dålig kontroll och felaktiga regler

2 kommentarer

  1. Conny

    Detta fusk får vi lära oss att leva med, när vi nu är med i EU och dessa öppna gränser utan bevakning. Inget att gnälla över ni som röstade JA till EU. Va vad det vi sa som röstade NEJ.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Conny (2012-10-17 00:04)
    Det är inte där det sitter utan det är oseriösa företag både de som säljer och tillverkar. Det finns branscher som Brå anser är branscher med mycket fusk och svarta pengar är bland annat restaurangerna. Mitt inlägg handlar inte bara om kött utan även om fusket allmänt och EU har inte ett dugg med det stora fusket om assistansersättningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.