En härlig tur med Botniabanan idag.

En härlig tur med Botniabanan idag. Redan i morse 6.49 kl jag på tåget för att delta i ett arrangemang om det politiska samtalet.

Det var en mycket skön och härlig resa och man kör genom ett vackert landskap. Vi anlände till Sundsvall i stort sett enligt tidtabell och vi avgick från Sundsvall i rätt tid och var också hemma i rätt tid.

Det känns skönt att man fått vara med och jobba fram detta fantastiska projekt och dessutom sitta i den styrelse som byggt hela projektet och som dessutom höll alla kostnadsramar just för att det drevs av ett bolag som där slapp de årliga anslagssystemet. Det sättet borde alla större projekt drivas på.

För att järnvägen ska fungera bra behövs dock att den fungerar hela vägen söderut. Genom Sundsvall är det problem och mellan Härnösand och Gävle behövs ett dubbelspår. Tyvärr har regeringen glömt bort att Sverige inte slutar norr om tullarna.

Jag är glad och nöjd över att vi hade en Socialdemokratisk regering som trodde på oss och den nytta som den ger nytta för miljön och för vårt näringsliv som har så viktig betydelse för välfärden genom skogen och malmen bland annat

4 kommentarer

  1. tage

    Men Lennart! Är inte även du lika egocentrisk när du lämnar
    Bothniabanan, när du fått den till Umeå och inte tänker vidare på den hand som föder dig. Nämligen hela Norrland.

    En Norrbothniabana som når ända till Haparanda gynnar även Umeå men även andra innevånare i norr.
    Jag tycker faktiskt att du Lennart inte tänker längre än näsan räcker.

    En Norrbothniabana till Haparanda öppnar väg för vidare järnvägsanslutning till Ryssland och till transibiriska Järnvägen med 80 städer med över en miljon innevånare.

    Om du tänkte längre än näsan räcker så skulle Norrland överleva.
    Men med egoism och högerpolitik ser det illa ut.
    Vi i Norrland måste samarbeta, inte enbart att Umeå tar för sig och sedan lämnar de övriga i en sjunkande skuta.

    Vi behöver ditt stöd Lennart som kämpar för en Norrbothniabana, tänk på det!

  2. Lennart Holmlund

    Svar till tage (2012-10-18 22:57)
    Visst ger jag mitt fulla stöd till Norrbotniabanan, men ska den fungera är det ännu viktigare att det ordnas upp från Härnösand til Gävle

    det är inte lönt att prata med moderaterna om Norrbottniabanan för de kommer aldrig att lägga in den i några planer och de andra partierna är ju mindre än moderaterna tillsammans.

    Man måste byta regering. De har ju inte läst kapacitetsutredningen och de vill inte satsa i Norrland och de borgliga ledamöterna från Norrland får inte ut något hit och det kan bero på att de är för klena

  3. Pär Andersson

    Ni politiker borde istället ha provat 5.59- eller 7.03-turen från Nordmaling när ni vill diskutera hur ni ska komma vidare i det ”politiska samtalet”. Då har ni samtidigt fått en inblick i hur det kan vara att ha ett riktigt arbete. Det är nämligen ingen lek att stiga på ett tåg trots att det redan är knökfullt.

  4. Tage

    ”Man måste byta regering.”skriver Lennart
    Kan bara hålla med.

    Moderaterna har inte den minsta lust satsa på Norrland. Det enda man har i skallen är sänka skatter, få bort den proggresiva statsskatten och allt görs utan att folket varken vet eller reagerar.

    En sänkt eller bortagen statsskatt betyder platt skatt rakt över vilket missgynnar fattigare delen av folket medan det gynnar den rikare delen. Eller kort sagt de med högre löner.

    Staten ska vara för hela landet inte bara för Stockholm och en överhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.