Nydala planer en lite historiebeskrivning….

Nydala planer en lite historiebeskrivning. De detaljplanförslag som mu gäller där har alliansen som upphovsmän i slutet på 70 och upprättades av Byggnadsnämnden mars 79 men antogs av fullmäktige hösten 1981 då S+V bildade styre.

Det är intressant att se hur splittrade alliansen var när det skulle röstas och det är ingen nyhet att de varit djupt splittrade i många viktiga planeringsfrågor.

Men 81 då var 8 moderater för och 1 emot, Folkpartiet där var

bl a delge dom de gällande
planhandlingarna från 1980-talet. I detta material framgår 3 för 5 emot. Centern som vid den tiden var överlägset störst 3 för och 11 emot. KD var emot.

När det gäller markanvändningen på andra områden är jag tacksam att de till Stora delar numera stället upp på vår filosofi som ändå gjort att Umeå fått den växtkraft som vi haft och där nu gällande förslag till planer är med tätare bebyggelse och hållbart byggande gör att Nydala är strategisk viktig för Umeås rörliga friluftsliv och inte bör privatiseras som sommarstugeområde utan vara en tillgång för alla Umeåbor.

marknaden behöver mycket långa spelregler för användandet av marken och där står jag för att vi utgör en garanti för långsiktig markanvändande där Umeå behöver gröna lungor. Miljöpartiet ser ut i detta fall ha hamnat tillbaka i högeralliansen där de ingick mellan 91 och 94 som definitivt inte präglades av en gemensam syn i planeringsfrågor och där dåvarande KS ordförande och fullmäktigeordförande några dagar efter att fullmäktige tagit beslut om vägsträckningarna åkte till Borlänge uppvaktade vägverket om att de inte skulle följa fullmäktiges beslut. Man blev självfallet i stort inte regeringsdugliga efter detta och vid följande val blev valallianserna helt annorlunda där motståndarna mot vägar blev en allians och vi som såg en utveckling som viktig blev en annan.

jag tycker det är synd att inte allianspartierna står kvar vid de ståndpunkter de hade när planerna ändrades och jag tror att den långsiktigt bästa lösningen blev det förslag som nu ligger och att Nydala bostadsområde togs bort även det för att vara ett rekrationsområde som det var tänkt i slutet av 70 talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.