Varslen ökar och många mister sin försörjning

Varslen ökar då ökar uppsägningarna. Just nu ökar varslen mycket kraftigt. Ett varsel som sker till arbetsförmedlingen innebär att företagen talar om att man kommer att säga upp folk. Så var det 2008 och nu kommer nästa våg.

Jag fattar inte att regeringen är så ovetande att de inte vet att det finns system som staten kan bidra till genom att finna ett permiteringssystem där folk permitteras och i stället för att jobba ges kompetensutveckling. Det finns i Belgien där Volvo har en monteringsfabrik och i Tyskland räddades 400 000 jobb.

De kallar sig de nya moderaterna men det är samma gamla höger i ny förpackning. Media de har inte kunskap att analysera politiken längre eller de journalister som kan samhället får inte jobba med detta. Borgarpressen ger inte tillåtelse till kritisk granskning av regeringspolitiken.

Det finns metoder att minska arbetslösheten och i stället höja kompetensen i de Svenska företagen så att de blir konkurrenskraftiga och jag vet att Umeåföretagen och jag tror på samma modell om kompetenshöjning som ett konkurensmedel .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.