Bostadsbristen försvårar rektrytering….

Bostadsbristen försvårar rektrytering. Var femte större arbetsgivare i storstäderna anser att bostadsbristen gör
det svårt att locka till sig personal.

Det är i och för sig ingen nyhet men hälften säger att det försvårar och 20 % att det försvårar mycket
Självklart kan detta ge begränskningar i tillväxten. har dock svårt att tro att det går att få fart på bostadsbyggandet i Stor Stockholm.

Det saknas en bostadspolitik och bra mark att bygga på. Jag tycker att de företag som är i behov att anställa skulle fundera på lägga verksamheten på andra ställen som tex i Umeå.

Här finns en vilja för tillväxt och vi kommer att öppna tillräckligt med bostadsområden för att sätta fart på expantionen där vi har Ön som ett bra område som i stort sett ligger mitt i stan. Välkommen till Umeå ni företag som vill anställa. Det finns folk som flyttar till Umeå om det finns jobb. Bostäder ska vi och bostadsproducenterna se till att det finns nog av

4 kommentarer

  1. Lisa

    När ska hyreslägenheter börja byggas på Ön, för det tar ju år at bygga ett nytt bostadsområde medan det går fort att bygge en lokal åt et företag som vill etablera sig i stan?
    AstraZenecas lokaler står väl oanvända, jag ser i alla fall inga bilar på personalparkeringen?
    Företag bör kunna lockas att etablera forskning o utveckling i Umeå ifall de erbjuds lokalar intill universitetet med gångavstånd till de samarbetanade forskarna och de extraarbetande studenterna!

  2. TC

    Äntligen inser ni att det inte bara behövs bostäder för att kunna nå målet om 200 000 invånare, för det är ju ännu viktigare att locka hit nya företag och därmed arbetstillfällen till alla dessa 200 000 invånare! Att Umeå kommun ansetts ha så uselt företagsklimat kanske avskräcker en del företagare, för även om Fölster… har fel så är det många företagare som litar på denne Fölster!

  3. Birger Lång

    Helt riktigt att det finns många platser utan för storstäderna att hitta boplatser att skylla på att det inte finns boende i stockholm som bromsar tillväxten för företagarna ,man kan väl växa på andra platser än i dom största städerna när det inte finns bostäder där.När man vill utveckla att företag måste man väl väga in förutsättningarna att det finns arbetskraft och bostäder .

  4. Dage Åberg

    Akta dig Lennart!

    ”Självklart kan detta ge begränsningar i tillväxten. Har dock svårt svårt att tro att det går att få fart på bostadsbyggandet i Storstockholm” skriver du. Om du vore ledande politiker i Stockholm skulle ett sådant defaitistiskt uttalande få förödande konsekvenser i Stockholm vid nästa val. Speciellt bland bostadssökande ungdomar.

    För det första.Självklart går det att bygga mycket mer i Stockholm om bara den politiska viljan och handlingskraften finns. Till och med i centrala lägen. Ta Gärdet tex, Sveriges största hundrastplats.

    För det andra. Alternativet till etablerande av många (inte alla) arbetsplatser i Stockholm är inte Umeå eller tex Vilhelmina. Alternativet är något annat land.

    När jag flyttade med familjen till Stockholm från Umeå på 80-talet lärde jag mig ganska snabbt att det finns minst lika mycket fördomar i Norrland om Stockholm som det finns fördomar i Stockholm om Norrland. Jag tycker att det är lite synd att du bekräftar att bilden 2012 är ungefär densamma.

    Hälsningar / Dage Å/gammal Tegare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.