En politik för ett långvarigt bidragsberoende….

En politik för ett långvarigt bidragsberoende. Den politik som nuvarande regering för ger ett långvarigt bidragsberoende. Det sägs till och med att det blivit mycket långvarigt.

Det bidrag jag pratar om är de så kallade socialbidragen jag pratar om. Av de som får socialbidrag är det 34,7% som får det långvarigt och det är en ökning.

Det beror på många saker men främst att det är många som är utan jobb och det råder arbetslöshet och många gick ur A-kassan när man höjde avgifterna till den och mest för de fack som har de lägsta lönerna. Dessutom har regelsystemen i både sjuk och arbeslöshetsförsäkringen kraftigt försämrats samt att nivåerna inte höjts på länge

En kommentar

  1. tage

    Detta är ju en väl uträknad strategi.
    A-kassa ska inte finnas detta i en moderat värld.
    sjukförsäkring ska ej heller finnas. frågan är om folk överhuvudtaget ska få pension i en högervärld.
    Detta om du inte tjänat massor pengar och förhandlat till dig pensionsförsäkring eller andra skydd från arbetsgivaren.

    Vill du ha dessa skydd ska detta köpas via privata företag som dessutom väljer om du är en kund med stadd kassa som är lönsam ha som kund.
    Så är den Moderata tanken.
    I övrigt ska Reinfeldts ord gälla: ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”

    Socialbidragen uholkas och i många fall så får folk vänta och helt klart svälta innan de får sitt bidrag.
    Det används t.o.m i FAS-3 där folk jobbar för bidraget.
    I Stockholm t.ex. har man försämrat socialbidraget än mer när SL-kort inte gäller därmed får den i beroendeställning betala för att ta sig till den syssla de hänvisats till för att erhålla socialbidrag.

    Finns de med än extremare åsikter där man vill socialbidraget endast ska vara i fem år. Vad som händer sen ges ingen beskrivning om.
    http://www.newsmill.se/artikel/2012/04/18/socialbidrag-borde-ges-i-max-fem-r

    Med Moderat styre går vi mot en sjuk värld.
    Moderater gnällde och ljög om att 140 förtidspensionerades varje dag. Det var en överdrift av stora mått sannigen låg på max 50 per dag.
    Idag skickar Alliansen mer i FAS-3, än vad sossarna skickade i förtidspension. Dessutom skickar man folk i horder i utförsäkring, socialbidrag

    I FAS-3 gäller för många lägre ersättning än vad arbetsgivaren erhåller och det finns t.o.m fall där folk jobbat utan ersättning i FAS-3 .
    Detta samtidigt som det tjänas miljoner för att utnyttja folk genom att inte ge dem rimliga ersättningar eller lön.

    Vart är vi på väg är den fråga man kan ställa sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.