Arbetsförmedlingen förmedlar inte jobb….

Arbetsförmedlingen förmedlar inte jobb. Den politik och de regler arbetsförmedlingen har leder inte till jobb. Hela systemet har mer eller mindre förfallit sedan alliansen tillträdde. Man kan ha sympati för de som jobbar där, då de har inte rätt instrument

Hälften av 600 undersökta långtidsarbetslösa har inte fått hjälp att finna nya arbeten. Deras obligatoriska handlingsplaner saknar helt registrerade aktiviteter, enligt Dagens Nyheter för ett par månader sedan. Värre är det för de som är utlandsfödda för där har 55 procent nästan lämnats vind för våg.

Man säger att man håller på att åtgärda bristerna men så här får det inte vara och gå till. Centerledaren har rätt och det är att alliansregeringen saknar en jobbpolitik. Arbetsförmedlingen ska ju vara ett instrument men det fungerar inte

4 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Här har du verkligen rätt!
    Och är man dessutom under 25 år är det rent inte lönt att gå dit! Man förnedras bara och får veta att det är ens eget fel att man inte får jobb!

  2. Arbetssökande i Fas 3

    Arbetsförmedlare agerar godtyckligt som de vill. Vissa långtidsarbetlösa får handlingsplaner andra inte. Allt beroende på handläggare. En del i Fas 3 som jobbar heltid där får redovisa långa listor på sökt arbete, vilket innebär en arbetstid på över 60 tim i veckan eftersom man också är på en Fas-3-plats. Andra redovisar dock ingenting. När AF pratar om att de ger mer resurser för långtidsarbetlösa i Fas 3 är det detta AF sysslar med. Vi gör jobbet! Vi blir tröttare och tröttare, och det är faktiskt ett brott mot MR som nu pågår. Genom att tvinga oss att redovisa kommer de undnad själva, och de har inget att komma med när man ringer och redovisar. Har också kännedom om personer i Fas 3 som inte fått ut sina lovdagar efter ett helt år av slit i Fas 3 med ett stort arbetssökande, trots att man har den rättigheten. Ett tydligt brott mot artikel 24 i FN-deklarationen om vila och återhämtning. Hur kommer AF:s godtyckligheter att sluta….? De agerar som ett skräckvälde.

  3. Joar

    Det är väl upp till individen själv att skaffa sig kunskap och kontakter som leder till en anställning? Ingen kan väl förvänta sig att få ett jobb bara för att gå till arbetsförmedlingen oavset ålder eller ras.

  4. Vi betalar AF:s löner

    Vi har betalt skatt för att få hjälp när vi är arbetslösa.Vi har därför rätt att ställa krav på den skattefinansierade myndigheten. Det hjälper inte heller att ha samma människor kvar där även om man ändrar i systemet, det har gått alldeles för långt. De använder sig av härkartekniker och envägskommunikation och detta leder aldrig någonsin till jobb. Dödsfall inom Fas 3 förekommer redan på människor som blivit ihjälstressade av deras sätt att lägga över ansvaret. Låt oss välja vem vi ska ha förtroende för i stället när vi söker jobb. Låt sedan Försäkringskassan sköta kollen själva, som kan redovisas av den vi väljer. Lägg ner AF innan de lägger ner oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.