SAS börjar se ljuset i tunneln . Det har…

SAS börjar se ljuset i tunneln . Det har varit mörkt en längre tid men nu har det nåtts en överenskommelse med alla fackliga organisationer. Att facken gick med på detta tyder på att de troligen haft mycket bättre villkor än i andra bolag för annars har jag svårt att förstå att man gått med på det avtal som nu träffats

Jag hörde i morse att kostnaden för transporter per person och kilometer är i stort sett dubbelt så högt hos SAS än hos Norwigen och då går det självklart inte. Vet inte om det bara är personalkostnader som gör detta som nu lösts i förhandlingarna.

Flygplansflottan bör också bli utbytt mot nya och miljövänligare plan och har jag förstått det rätt har nya beställts som självklart ger lägre driftskostnader

3 kommentarer

  1. ReGnBåGeN

    Har ni missat att SAS färg är blå?
    Att driva företag under ”rosornas krig” är inte möjligt!
    Trots det har moder Svea slickat i sig SAS i många många år.
    Antar att det är /demokratin/ som försatt företaget i kris!

  2. Christer Ö

    Tackar Lennart för inlägget ReGnBåGeN, det var oväntat med tanke på att inlägg ofta censureras. Vill också be Lennart att stå upp för rättvisa och demokrati i alla plan. Trots allt är det social demokrati vi lever i! Att värna demokrati på alla plan värnar en framtid alla önskar!

  3. ULTRS SMS biljetter

    Att betala via sms sker nu via wywallet.se Inget är gratis och kräver speciellt konto via alla mobiloperatörer. Konto kan knytas via VISA eller Mastercard. Så Umeå kommun hindrar nu barn att resa via buss utan målsägandes medföljande. Hur kommer nu Umeå att bemöta detta i demokratins tecken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.