Centerpartiet ett nytt extremt högerparti….

Centerpartiet ett nytt extremt högerparti. Stämmer de uppgifter som läckt ut är centerpartiets ledning så långt ut på högerkanten man kan vara. Jag syftar självklart på det ideprogram som läggs idag. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och det är många runt om i landet som rasar mot förslaget. Jag kan tala om att det även ringt centerpartister eller före detta till mig och bekräftat att de fattar inte ett dugg vad som har hänt med ett parti som pratade sig varm för hela landet ska leva.

Det program som presenteras förutsätter jag att den innersta kretsen med partiledaren Lööf i spetsen står bakom. Det måste vara fullständigt omöjligt att hon kan sitta kvar om inte centerstämman tar programmet.

Fri invandring har jag svårt att se gamla centerpartister ska stå bakom. Centern i Sjöbo var emot all invandring och där blev det ett nytt lokalt parti när Sverige började att öka invandringen. Andra förslag som jag inte tror de får partiet med sig på är plattare skatt, förminskad stat och att skolplikten ska slopas.

Centerns ideprogram liknar den uppfattning de mest nyliberala MUF,arna har haft. En del centerpartister försöker försvara Lööf och tror inte hon varit involverad i programmet men det är ju bara inbillning. Är det någon som tror att någon grupp i något annat parti kommit fram med ett program utan att partiordförande gett sitt stöd. Den fällan kan väl ingen gå i.

Blåsvädret mot Lööf i media har i tagit styrka än men det har säkert sina skäl. Hos oss i Socialdemokraterna och jag tror inte heller i Moderaterna skulle en sådan vändning av politiken som C gör lett till ett mer eller mindre kraftigt uppror. Kanske har man redan gett upp eller tystats ner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.