EU lägger sig i alldeles för mycket i allt….

EU lägger sig i alldeles för mycket i allt. Nu har miljökommisionären lagt sig i om Sverige ska få ha Vargjakt i vinter. Han grundar sitt beslut på att man inte i skötselplanen inte kan förklara hur vargstammen ska få en gynnsam bevarande status. Han avslutar sitt brev till miljöministern att en ny jakt inte skulle vara i linje med Sveriges skyldigheter inom EU,s art och habitatdirektiv.

Jag tycker att EU ska fundera över om detta är den viktigaste frågan och jag menar vad har de med den Svenska jakten att göra och kan kommissionären något om varg och vad det innebär att ha vargen inpå knutarna.

EU har ju i andra fall inte haft den minsta koll. Det har funnits regler om hur länderna ska sköta sin ekonomi och vilka regler som skulle gälla för att komma med i Eurosamarbetet och den gemensamma valutan.

Tack vare att man inte tidigare agerat från EU gungar ekonomin i hela EU området. Det har varit betydligt viktigare att ägna sig åt än om hur många vargar vi ska ha i vårt land. När det gällde fiskekvoterna gav man efter och följde inte experternas rekommendationerna utan tillåter att överfiskningen får fortsätta.

Det beror väl på att här berörs de flesta länderna och att det får konsekvenser för flera länder och då gör man ingenting. Snus behandlas inte heller som andra tobaksvaror men även där är det för stora intressen i flera länder för att skydda den egna tobaksindustrin. EU lägger sig i för mycket.

2 kommentarer

  1. Fjodor

    Jag håller med. Sverige har blivit någon av en hackkyckling. Tvärtemot mot andra har vi det här lilla landet och med den här regeringen till trots, eller om man så tack vare den här regeringen, vi har en av de bästa ekonomierna. Men det har ju inte gått de sämst ställda förbi, det talas det ingenting om, de är ju på deras bekostnad vi kan spänna bröstet hur bra ekonomi vi har. De rika blivit rikare och de fattiga fattigare. Små frågor som snuset och annat larv har man intresse av lägga tid på, medan stora frågor sällan ligger på EU:s agenda. Personligen tycker jag ändå vargfrågan skötts bra av EU. Att vi inte skulle bibehålla en bra standard generellt var ju hela vitsen med anslutningen till EU. Att svenska politiker som har en annan åsikt än den Europeiska skulle bli överkörda var ju meningen. Se bara på folkpartiet eller de mindre partierna i Sverige, vilka har nästlat sig in i EU-parlamentet och i princip styr Sverige därifrån? Det är så det blivit, men nu är så dags man börjar få upp ögonen och se vilket h-vete vi blivit indragna i. Tyvärr så är också S inte bättre än andra, även om de naturligtvis försöker mot en större motståndare. Titta också på f d Kd-ledaren Alf Svensson som blev invald i EU-parlamentet, har du hört han gjort något för Sverige sedan dess? Det enda jag vet är han blivit befordrad av påven. Va? Påvedömet som är av samma kaliber som den gamla arabväldet, en diktatur helt enkelt.

    God Jul!

  2. Hasse

    Absolut de helt rätt men de politiker vi har står inte upp för Sverige mot dem, det är problemet. Flera andra länder har politiker som inte viker sig men inte Sverige inte någonsin tar de strid mot EU bara skriver på allt inklusive checkar. EU fungerar inte det är för dyrt de lägger sig i där de inte hör hemma har allt mindre demokratisk berättigande och fortsätter tillskansa sig makt från befolkningen i medlemsländerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.