Stockholm sänker saktten och får mera statsbidrag men har inte råd med snöröjning

I Stockholm sänker skatten men snön ligger kvar. Har besökt Stockholm några gånger sedan snön börjat falla där och det är omöjligt att ta sig fram om man går.  Snön ligger kvar på trottoarerna och du går i en modd liknande potatismjöl. Det beror på att man saltat lite lätt (tror jag) i stället för att ploga och ta bort snön. Jag har nämligen inte provat att köra bil men det ser att vara svårt med framkomligheten.

För någon vecka sedan såg jag att åkare härifrån skulle ned och hjälpa till eller lära dom röja snö och det är väl bra. Men ärligt talat tror jag inte det är det som det sitter i. Deras gatukontor har alldeles för lite pengar att röja snö för. Stockholms moderaterna har valt att ha en lägre skatt i stället för att sköta snöröjningen.

De har råd att sänka skatten inte röja stan rent från snö. De har så låg skatt och de är så synd om dem att i förslaget till inkomst och kostnadsutjämning måste staten ge dem ytterligare statsbidrag då de varit överkompenserade i kostnadsutjämningen för barnomsorgen. Det gäller dock i fler kommuner. De flesta av  oss andra kommuner har svårt med ekonomin de kommande åren men Stockholm får mer statsbidrag och får råd att sänka skatten

Klicka här kan du läsa mer om Stockholm dess snöröjning och dess ekonomi

 

4 kommentarer

  1. Gun-Marie

    Kan vi inte göra likadant här: sänka kommunalskatten och få ett motsvarande statligt kostnadsbidrag i stället? Verkar vara en bra affär.

  2. Christer

    Bästa Herr Kommunalråd.
    Det finns ingen som helst relevans i att jämföra en kommuns skattesats och deras förmåga att lämna service till kommuninnevånarna inom ett specifikt område. Det är naturligtvis en prioritering som kommunen gör, hur de ska använda sina skatteinkomster. Det är bara dumt att komma med sådana påståenden som herr Kommunalråd gör i sitt blogginlägg. Vi invånare är alldeles för självständigt tänkande för att gå på den felaktiga slutsats kommunalrådet har dragit här. Vi känner igen de försök som han gör, att med billiga medel försöka smutskasta andra kommuner och deras styrande.
    Sopa för egen dörr, sa en gång min gamla lärarinna, och det gäller nog herr Kommunalråd väl så mycket. Här i vår egen kommun ståtar vi ju med en betydligt högre kommunalskatt, men likväl en snöröjning som inte alls är något att skryta med. Tvärtom, den är riktigt usel, faktiskt. Nu ska herr Kommunalråd inte ta detta som ett mandat att höja vår skattesats, utan ett incitament att förbättra den kommunala effektiviteten. Detta torde nämligen göras på många håll inom den kommunala sektorn.
    I örigt önskar jag kommunalrådet och hans nära (samt naturligtvis alla andra läsare av detta) en God och fridfull Jul

  3. KK

    Jag bor i Sthlm, och här kan man varje dag se resultatet av den borgeliga politiken, värdelös snöröjning, allt är snart privatiserat, ja nu ska de t o m lägga ut en fullt fungerande ungdomsgård i en söderförort på entreprenad, fast den fungerar utmärkt redan. Tycker att folk som bor i Umeå inte ska gnälla, Umeå är en mycket välskött stad med fungerande dagis, hemtjänst osv. Skattesänkningarna här lönar sig på intet vis för oss ”vanliga människor”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.