Anders Borg ljög för egna, alliansen, riksdagen….

Anders Borg ljög för egna, alliansen, riksdagen. Den senaste veckan har riksdagen klubbat igenom budgeten för nästa år och den byggde på den Grekiska politiken som ljög sig fram om ekonomin. Anders Borg har varit en hård kritiker om hur Grekerna betett sig.

I dag någon dag efter att riksdagen tagit beslut säger han att ekonomin blir sämre än de sagt i budget. Han har haft möjlighet att justera siffrorna och prognoserna när han har velat. Det var alla utom regeringen som sa redan när han la budgeten banker och opposition att han hade fel men de blev dumlagda

Även Umeå kommun har lurats att lägga ut mer pengar för att vi kommer att få in mindre i skatter. Vi la som vi gjort tidigare efter regeringens prognoser. Däremot tog man vissa skattesänkningar trots att man vet att man måste låna till dessa.

Jag har ärligt talat trott att Borg kunde räkna och att han har kunniga medhjälpare på departementet. Men nu är det dags att rikta en misstroendeförklaring mot Anders Borg.

Vi kan inte ha en finansminister som bara dagarna efter att budgeten tagits säger att intäkterna bygger på fel uppgifter. Något för Uppdragsgranskning

6 kommentarer

  1. Robert P.

    Att använda ord som lögn i olika former tycker jag är fel. Vi måste hålla språket hyfsat och inte falla i nättrollens svada.

  2. God jul

    Den nya trenden hos chefer är att man skall bara titta framåt men
    Den som inte kan se bakåt och vågar se framåt måste se upp.
    Ekonomer vet inget om framtiden, demokrati i politisk styrning kan det.
    Titta bakåt och ta tillvara det som var bra utveckla gå framåt med god
    Styrning det ger bra ekonomi. Det kanske låter enkelt men fungerar i min värld
    Ekonomin blir bara bättre och bättre. Det går inte att skylla på varandra
    Det är som att lura karameller av barna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.