Det kommer nya jobb till Umeå. Ekobrottsmyndigheten…

Det kommer nya jobb till Umeå. Ekobrottsmyndigheten har fattat beslut om att Umeå är en lämplig ort att lägga sin expansion på. Jag har besökt dem idag och fått detta bekräftat. Det slutliga avgörandet var egentligen i budgeten. Vi fick en bra information om vad det innebär och vilken typ av personer som kommer att rekryteras. Vi fick även möjlighet att berätta om Umeå. Jag tycker det är mycket bra att samhället börjar ta i den ekonomiska brottsligheten som självklart har samröre med den organiserade brottsligheten. Ny teknik gör att ny kunskap behövs och att organisationen sprids över Sverige.

Vi trodde även att så skulle ske när det gällde Migrationsdomstolen eftersom domstolsverket föreslog Umeå men det rann ut i sanden efter att både myndigheten och Ask blivit överköra av centerpartiet och andra i alliansen.

Det är bra om de statliga myndigheter föredrar Umeå när de väljer plats för verksamheten då de tittar på var de tror verksamheten har störst möjligheter för att kunna utvecklas och där det är lättast att rekrytera kompetent arbetskraft. Ekonomisk brottslighet är säkert spridd över hela landet som all annan brottslighet och bekämpning och allt kan inte skötas från Stockholm. Även Sundsvall får en etablering Jag tror och hoppas att de kan rekrytera den personal som behövs för att klara sin uppgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.