22 000 fler utan jobb i dec i år än 2011….

22 000 fler utan jobb i dec i år än 2011. Vid årsskiftet var 414.000 personer inskrivna som arbetslösa. Det är 8,9 % av arbetskraften som var arbetslösa.

Dessutom var det 5 700 som varslats om uppsägning i december och den siffran var 9 800 personer i november. Blir alla dessa arbetslösa då ökar självklart arbetslösheten ännu större.

Det är helt klart att regeringen klarar inte jobbpolitiken. Kommunerna kommer säkert också med uppsägningar då ekonomin försämrats kraftigt. Regeringen för ju dessutom pengar till de rika kommunerna som är moderatstyrda och har haft råd att sänka skatten. Gammal klassisk högerpolitik den som regeringen för

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Att svenska folket kunde gå på deras löfte som dom kallade arbetslinjen det kan jag bara inte förstå. Arbetslinjen inom alliansen finns inte och har aldrig funnits. Vad som dom vill är att ha en arbetskraftreserv, som inte kostar nånting. Folk som står med mössan i hand för kanske några timmars arbete. Helt i linje med iaf moderaternas och centerns ideologi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.