Det har kommit mindre pengar till vägar….

Det har kommit mindre pengar till vägar. Vi har många gånger fått höra att aldrig någonsin har det satsats så mycket på drift och underhåll av vägar och det är regeringen som sagt det. Detta är inte sant.

Möjligen i kronor och ören men priserna stiger och dessutom har alla regler har med byggande att göra bara blivit krångligare och krångligare så mer och mer pengar går till byråkrati och mindre och mindre till verksamhet.

Vi har många vägar i länet som förfaller och egentligen inte borde få kallas vägar. Trafikverket funderar över om man ska ta bort beläggningen och göra om de till grusväg för att lättare kunna sladda igen hålen. Jag måste nog hålla med om detta då det är helt hopplöst att köra på vägar som är fulla med potthål.

I helgen körde jag vägen över Gräsmyr, Hörnsjö, Nyåker till Brattsbacka och från Hörnsjö är det fel att kalla detta väg sommartid i alla fall Man funderar över hur de som måste köra den dagligen står ut med detta.

När de så gäller bärighetsåtgärder så har trafikverket fått 35 % mindre under den här perioden än förra. Det innebär helt självklart att då tvingas man sänka standarden.

Jag tror att det varit bra att satsa mer pengar på att rusta vägar så att fler vägar gått att köra på och det har skapat många nya jobb

Vi har nu i två månader sett hur tågen står stilla. Visst kan det vara dåliga tåg men jag tror inte det är där det sitter. Det är samma problem som vi får när inte gatorna plogas eller hyvlas, det skakar och är svårt med framkomligheten. Regeringen satsar alldeles för lite på snöröjningen på järnvägssystemet i Umeå är det ju förberett för en avisningsanläggning men de bygger den inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.