M överger den representativa demokratin….

M överger den representativa demokratin. På annat sätt kan man inte tolka deras agerande i landstinget där man ställer upp på en folkomröstning om innehållet i en liten del i en budget.

Vad ska man rösta om. Man har en fördelningsnyckel om pengar ut till de olika sjukvårdsområdena. Ska man då rösta om att ta pengar från Lycksele sjukhus och lägga den i Dorotea? Man fråga sig om det egentligen är landstingets uppgifter det handlar om.

Ska man folkomrösta om ökade utgifter och överskridande av budget eller ska man flytta ännu mer pengar från Umeå, ska man inte ta ansvar för andra saker som ligger på landstinget, eller ska man rösta om skatten.

Jag tycker det är förvånande att moderaterna vill folkomrösta om en liten del av en budget. Det finns många andra frågor som har större betydelse för hälsan och jag kan tänka mig vilket ljud det varit i skällan om moderaterna styrt och om S krävt folkomröstning om en liten del i en stor budget. Populism skulle de med all säkerhet ha kallats.

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Moderaten Niklas Sandström och centerpartisten Olle Edlund har ju åkt i skytteltrafik mellan Umeå och Dorotea. Nu vet dom ju inte egentligen vad dom skall folkomrösta om. Samtidigt verkar turerna till Dorotea ha upphört. Dom har ju fått sin vilja fram. För dom fanns och finns det ett enda syfte, nämligen försök till röstfiske. För detta är dom alltså beredd att spendera 10-tals miljoner för en folkomröstning som dom egentligen inte vet för vad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.