Reinfeldt törs inte debattera med Löfven….

Reinfeldt törs inte debattera med Löfven. På annat sätt kan man inte tolka att Reinfeldt vägrade ställa upp i söndagens agenda. Det här kommit fram i Aftonbladet i går. Reinfeldt skulle bara ställa upp om han presenterar ett regeringsalternativ.

Han kan väl ställa upp som partiledare för moderaterna men rider på att han är statsminister. Men vilket regeringsunderlag har han i framtiden. Tittar man på oppinionsundersökningarna så ramlar centern och kristdemokraterna ur riksdagen.

Räknar då Fredrik Reinfeldt in Sverigedemokraterna i regeringsunderlaget. Man kan ju se att allianspartiet saknar en vald ledare. Man ser också att alliansen runt om i landet spruckit då svåra beslut ska tas. I Västervik sprack den i höstas och där styr nu moderaterna och socialdemokraterna, I Sundsvall sitter alliansen och styr med en Socialdemokratisk budget då det inte finns en majoritet för alliansens egen budget. I båda exemplen är det moderata ordförande.

Det är en konstig väg de nya moderatledarna slagit in på. Man kan inte eller törs inte från moderaternas sida debattera mot socialdemokraterna det är sanningen. Tänk vilket liv det skulle ha blivit om inte jag debatterat med andra partier i alliansen. Vi får väl se om alliansen håller ihop när moderaterna bestämmer över andra partier. Det är också det som händer på riksnivån där man inte heller följer riksdagens beslut. Demokratin tar konstiga vägar med Reinfeldt och han ska även styra hur media vill spegla politiken.

Här har du en länk till Aftonbladets artikel.

10 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    En debatt mellan två regeringsalternativ vore intressant (om det fanns ett andra vill säga).

    Vad S ensamma vill är rätt ointressant, det är ren teori, vad ett alternativ med S innebär i realiteten är det som är intressant, isåfall ska det vara en debatt med alla partiledare. S och M ska inte särbehandlas.

    Upp till bevis, hur ser realpolitiken ut för S+??+??+??

  2. LENNART HOLMLUND

    Svar till Jonny Disenfeldt (2013-02-08 07:28)
    Det var Agenda som ville ha en debatt men Fredrik ställde inte upp. Det är långt ifrån säkert att alliansen är ett regeringsalternativ efter nästa val. Det är inte säkert eller långt ifrån säkert att både Kristdemokraterna och centerpartiet finns kvar

    Det kan även hända att de parteirna hoppar av alliansen då moderaterna ätit upp dem

  3. Tobias

    Reinfilts kommunikationsavdelnings nya smarta strategi är att han ska försöka styra när och hur han ska synas i TV? Hans egen debattretorik bygger på hans eminenta verk ”det sovande folket”, en kampskrift där hans människosyn är mindre maskerad. Jag kan förstå att moderaternas PR-avd inte vågar släppa ut honom i direktsändning. Det enda han klarar är att stå bredvid de andra i teamet och se bekymrad ut och upprepa inövade ord som ansvar, sysselsättning, arbetarparti ooh några till. Hans hästsvansade kollega lyckas i allafall stundom SE ut som vore han ingelligent. Men ut kommer samma skit. Feghet feghet feghet. Rinfelt, Sverige är inte Italien, din fjant.

  4. Pernilla

    Bästa Lennart!

    Sedan när tycker du att det som står i tidningarna är fakta?
    Eller väljer du att tycka det är sant endast när det gagnar dig själv?

    /P

  5. Sven-Erik Persson

    Ja du Lennart! Är en före detta taxichaufför som sa upp mig när jag mer el mindre blev tvungen att köra sjuktaxi. Har ett antal kollegor som upprörts över situationen med sjukkörningar i länet. Om du inte visste det har ett antal dött i våra bilar. Jag som dom har inte fått någon som helst utbildning inom sjukvård. Om vi tänker oss om din fru insjuknar akut så kan du vänta dig att det kan komma en ensam taxichaufför som ensam ska ombesörja din fru. Förväntar du dig att han ensam ska bära ner båren el ska du hjälpa till då? Vill du ta det ansvaret att hon inte trillar av? Tycker du att dagens Sverige 2013 ska ha en sådan sjukvård? El kan det vara så att sjukvården får för lite pengar och rondeller, nya vägar, nya skrytbyggen och kulturhuvudstadsåret är viktigare att prioritera? Vem tycker du bär ansvaret? Taxichauffören? Sjukvården? el ni som politiker? som har satt in det här systemet. Är ni inte insatt så tycker jag att detta är något som ni borde se över. Det är rent horribelt att taxichaufförerna ska utsättas för en sån press att patienten kan dö under en transport pga ingen utbildning el vårdhantering i bilen. Dessutom ingen krishantering efter ett dödsfall heller. O tycker du att lönen är skälig med det ansvaret, när dom får mindre betalt än en vanlig körning?
    Detta var inget som sas under anställningsintervjun. Skamligt för Umeå!
    ”Mycket illa berörd”

  6. LENNART HOLMLUND

    Svar till Sven-Erik Persson (2013-02-09 17:28)
    Vad har ditt inlägg med debatten mellan Reinfeldt och Löfven att göra. Jag publicerar bara den för att visa hur fruktansvärt oseriösa kommentarer man kan få på en blogg. Nu har jag inne hunnit kolla om du skrivit under falsk E-post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.