Näthatet har kommit upp på dagordningen….

Näthatet har kommit upp på dagordningen. Det har det gjort efter uppdrag granskning. Nu debatterar man det som skrivs på sociala medier där ingen ansvarig utgivare finns. Mycket grova hot av alla de slag.

Polisen är inte riktigt med och få anmäler hoten. Det kan komma lagstiftning och då börjar journalister att påstå att det fria ordet hotas. Hot får företräde i den debatten vilket är svårt att förstå. Mycket hot kommer under skydd av anonymiteten.

Media borde först och främst rannsaka sig själv. Det är främst i kommentarer under artiklar det förekommer mycket grova saker och till och med hot. Det sker dessutom hela tiden under skydd av anonymitet vilket är ett grundläggande fel. Media borde endera sluta med kommentarer eller införa ett system där man inte får vara anonym.

I bloggar kommer också mycket grova påhopp och hot. Jag har då dragit mig för att anmäla för även där är det många som skriver under skyddet av anonymitet . Det vet jag för jag har provat att maila till den mailadress som man skrivit.

Man frågar sig dessutom hur folk mår som skriver som de gör oavsett vart det sker. Det är klart att så här kan det inte fortsätta att brott kan begås men det är lika dant resonerande när det gäller kameraövervakning. Integriteten är viktigare än brottsbekämpningen.

2 kommentarer

  1. "Johanna"

    Vi var många som tänkte bli något, när vi hade modet. Vi skulle säga ifrån, göra rätt, skapa en bättre värld. Men få av oss förverkligade det. Du är en av dem som faktiskt gör det. Du säger nej när vi andra säger ja. Du ställer dig ensam upp när vi andra sitter ner. Du ropar när vi andra viskar. Ingen ger fan i livet, men väldigt många blir åskådare, läser manus innantill eller regisserar sina öden. Men inte du, du är äkta. Tack för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.