Högeralliansen i landstiget en parodi. Vad…

Högeralliansen i landstiget en parodi. Vad ska man kalla dem annars. Jag har tagit upp det tidigare i min blogg och igår tog jag upp om Doroteaborna törs gå till sjukstugan utan att det skvallras på byn om detta.

Alliansen vill folkomrösta om en gammal budget vid valet 2014. Då vill jag påminna om att budgeten är lagd och dessutom har den vunnit laga kraft. Ingen har överklagat den och det innebär att den gäller.

Doroteauppropet har inte heller överklagat för de påstår ju att den strider mot hälso och sjukvårdslagen då den inte följer den. De har ju lagt ett förslag som inte kan tolkas på annat sätt. Att alliansföreträdarna inte vet hur lagstiftningen är förvånar inte mig.

Det här är ett sätt för dem att komma ut på banan ivrigt påhejad av media. Jag tycker det är märkligt att inte media vet hur lagarna är och att beslut som anses strida mot lagarna har självklart varit överklagningsbart. Ingen har överklagat besluten i den här frågan. Det här visar på dåligt ledarskap och okunskap för reglerna om överklagande är som jag säger. Alliansens agerande en lekstuga med skattebetalarnas pengar

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Om man går längre tillbaka i tiden, även fast man inte delade deras värderingar, så visste man vad partiet stod för. Så bör och skall det fungera i en demokrati värd namnet. Dagens högerparti försöker att dölja deras dolda budskap och försöker att vinna billiga poänger. Nu bl.a genom att stå på barrikaderna för att vinna röster i Dorotea. Som du skriver så är beslutet fattat i laga ordning och man hade haft chansen att överklaga detta. Varför gjorde man inte det? Förmodligen för att det då knappast hade haft den mediala effekten som det har blivit nu. Det verkar inte vara vuxet folk i ledningen för moderaterna. När man sedan läser Olle Edlunds (C) agerande så ser man ju att det är en sammangaddning. Folkpartiet verkar vara det enda någorlunda sansade partiet, åtminstone i denna fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.