Prinsessan Lillian har gått bort 97 år gammal….

Prinsessan Lillian har gått bort 97 år gammal. Men tänk hur hennes liv varit. Träffade Prins Bertil under andra världskriget när han var i London och de fattade tycke för varandra. De fick ändå inte gifta sig för det satte hans pappa Gustav V Adolf stopp för när kungens pappa som var kronprins dog 26 jan 1947.

Prins Bertil hade två bröder som gifte sig med kvinnor utan kungligt blod och tvingades därmed avstå från den kungliga eran. Bertil tog dock med sig Lillian till Sverige men de kunde inte gifta sig och skaffa barn och de leve tillsammans på Djurgården och en gård ute i Europa.

Jag är väl inte den störste anhängare av monarkin men det finns ju en historia i detta som visar hur antikt hela systemet är. Det var i över 30 år som set var mer eller mindre hemligt hur Bertil och Lilian levde ihop och media skrev inte något om detta för visst måste man ha vetat om detta. Media lydde lydigt hovet.
 

Läs mera här i en artikel från gårdagens Aftoblad som speglar vilket konstigt system kungahuset levde i lång in på detta århundrade så långt som på 50 och 60 talet
 

En kommentar

  1. Torparn

    Kungar,prinsar och andra höjdare( och en del vanligt folk också för den delen) har i alla tider,och även i våra dagar, haft älskarinnor vars existens varit dold för den stora massan.Vi vet ju inte hur förhållandet var i början av deras bekantskap.Då var det kanske inte tal om giftemål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.