Ett ROT avdrag för hela bostadssektorn….

Ett ROT avdrag för hela bostadssektorn. Det behövs om vi inte ska få massor med bostadslösa. Renoveringarna av miljonprogrammet 1965-1975 kostar ca 300 miljarder.

90 % finansieras genom höjda hyror. Hyresgästföreningen tror att de nya hyrorna blir så höga att folk tvingas flytta men vart ska de flytta. Möjligen har de råd att köpa ett hus på orter där ingen vill bo. Det blir folkvandring från dessa områden där miljonprogrammets hus finns för folk har inte råd att bo kvar.

Många skulle få jobb om man införde ett ROT som höll nere hyreshöjningarna. Det är ju även för dyrt att bo i nyproduktion därför byggs det för lite. Regeringen har varit helt förlamad när det gäller bostadspolitiken och det finns inget. Här skulle ett ROT ge effekt och folk skulle få arbete. Inget görs i bostadspolitiken annat än att man ändrar lite regler som skulle underlätta som där det tar längre och längre tid krångligare och krångligare och dyrare

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Det enda denna regering har gjort för bostadsmarknaden är att göra det förmånligare att hyra ut i andra hand och med marknadshyror. Villa-/bostadsrätter subventioneras med nästan 40 MILJARDER. Hyresrätter får inte en krona av dessa. Dessutom dubbelbeskattas hyresrätterna med skatt även på vinst. Skulle hyresrätterna komma i åtnjutande av samma skatteförmåner så skulle hyran för en 3-rummare kunna sänkas med i runda tal 2000 kronor per månad. I alliansens Sverige existerar bara ägande. Alliansen är dyr för dom som bor i lägenhet. Är det verkligen värt 2000 kronor i månaden för att få ha dom kvar? Tänk efter hyresgäster och rösta bort dom i valet som kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.