Nu byggs det en rondell i Åsele.

Nu byggs det en rondell i Åsele. Det är en åtgärd för att få trafiken att fungera bättre på det statliga vägnätet. Det här är ett beslut som tagits i ett helt enlighet i Regionfullmäktige i Västerbotten där vi jämkade ihop oss i länet om planen

Jag är helt säker på att detta är ett resultat av bildandet av Región Västerbotten. Jag är lika säker på att om detta projekt legat på Länsstyrelsen där det låg förut eller hos trafikverket hade det inte blivit av. Lönsamheten på projektet är inte alltför hög.

När trafikplanen antogs gjorde vi det i stor enighet vilket förvånade många och vi har hållit fast vid den prioritetsordning vi fastställde. Tittar man på behoven i länet tror jag ändå det finns en del projekt som fick vika sig för Åseles rondell.

En kommentar

  1. Eva Olovson

    För dig som inte vet – denna korsning har varit olycksdrabbad sedan många år !! Trafikverket/Vägverket har haft den på bordet i flera år. En bra lösning på detta problem är en rondell , vilket Umeåborna väl känner till, ni har ju ”några” stycken. Eftersom vi inte är så många kommuninnevånare så är det faktiskt inte främst för den lokala privatbilstrafiken den byggs om ni nu trodde det. Utan pga alla transporter, tung trafik som dundrar förbi oss. Det är en korsning där två transportvägar möts, väg 90 och väg 92. Det är också transporttrafiken som gör att vi trots få innevånare i inlandet har en tung belastning på vägnätet och många vägskador. För alla råvaror ska ju ner till kusten eller söderut, eller från/till Norge. Tunga råvaror som timmer och malm, eller lite ”lättare” som fisktransporter från Norge. Och sedan när det kommer turister, från Umeåhållet till exempel, är det ju bra om dem inte blir påkörda av en långtradare när de ska passera denna korsning. Så jag tycker inte det är obefogat med vägunderhåll och säkra korsningar i Åsele!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.