F-kassan struntar i JO-kritik enligt TV….

F-kassan struntar i JO-kritik enligt TV. Idag är en av nyheterna på SVT just det att försäkringskassan inte bryr sig om vad JO säger. Det är inte första gången den får kritik men kom ihåg att man ska även se vilket uppdrag de fått av Regeringen

Nedan ser ni vad SVT text skrivit

Trots skarp kritik från Justitie ombudsmannen om att Försäkringskassans beslut om förtidspension i många fall är rättsosäkra har myndigheten ännu inte avskaffat tillvägagångssättet.

Vi anser inte att det är rättsosäkert
och att vi bryter mot lagen. Däremot kan vi förbättra vår kvalité och där tar vi till oss synpunkter, säger Eva Nordqvist, rättschef på F-kassan, till SVT Nyheter.

Kritiken handlar om att kassans egna myndighetsutövare ofta inte skriver ned sina bedömningar så att den sjuke kan bemöta dem vid en överklagan. Eva Nordqvist menar att JO:s synpunkter från i februari i år handlar om att det skett misstag i enskilda ärenden.

Och där är vi som alla myndigheter inte ofelbara, medger hon. På SVT:s fråga om varför inte allt ska vara skriftligt dokumenterat redan nu svarar hon:

Det gäller att hitta en hantering som gör att vi inte förlänger handläggningstider och som gör att vi håller en hög kvalité. Det är en komplex fråga som kräver att vi gör det här med eftertanke, säger Försäkringskassans rättschef.

En kommentar

  1. Christian Kristiansson

    Hej, alltså ingen påföljd att ignorera ett JO beslut och därmed fritt fram för mundigheterna att aggera som dom vill och att rättssäkerheten blir än mera beskuren än vad den är i dag. Det finns kommuner som begår ren brottslighet som de struntar i fullständigt efersom de vet att de kan göra som de vill ändå utan någon som helst påföljd. Den dagen man kan åtala en myndighet skulle rättskerhetern bli en demokratisk brygga för folket som det inter är dag men makten vågar inte ändra detta absurda beteende ocgh därför svenska folket utan försvar även på den punkten. Men folket låter detta fortgå i decenier utan någon vaknar och kräver att ett uppränsning i politikerleden skall göras men som aldrig blir av. Reinfeldt och högern har skapa ett antal högeryngel som skapats genom att bostadsfrågan har valts på högersidan och därmed är riktningen inställd på att vi återigen skall behöva lida i 4 år till med Redinfeldt vid styret. Löfen är alltför svag och att han tillät ”fruntimmren” fick härja fritt i sina anda utan att behöva ta ansvar för det kommande valet. Med stor saNNOLIKHET KOMMER HÖGERN ATT TA HEM SPELET MED STOr SÄKERHET och då sitter vi där igen. Jag göra mitt yttersta för att denna rötmånads företeelse kan lämnas på soptippen och SV framåt. Men latmaskar upp ur sofforna och försöka TÄNKA så skall vi göra vårt yttersta för att de onda krafterna måste besegras. MVH //Christian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.