Det behövs mer pengar till kommunerna. Jag…

Det behövs mer pengar till kommunerna. Jag har inte haft tid att blogga förrän nu. Det har varit städning av tomten och sedan kl två både trav och Formel 1. Travet är dock inte slut ännu och det blir spännande i Oslo Grand Prix.

Sveriges kommuner står inför svåra prövningar då ekonomin är riktigt dyster. Vi tappar i skatteintäkter i Umeå och 30 miljoner i ökat skatt på Stornorrfors och på ett par år 60 miljoner i kostnadsutjämning.

Alla kommuner får det svårt även om moderaterna har satsat 1 miljard extra på moderatstyrda lågskattekommuner. Kommunerna kommer att tvingas sära ner och säga upp folk och det blir ingrepp i välfärden på olika sätt. Det är obegripligt att inte regeringen tillför mer pengar till kommuner och landsting som räddar jobb och välfärd. Det har sänkts för mycket skatter för att satsa på välfärden

2 kommentarer

  1. Mattias

    Hej Lennart!

    Jag undrar varför det hela tiden skylls på Moderaterna, visst ska man ta ansvar över sin egen ekonomi. Jag kan ju inte göra mig av med min hushållskassa och sen skylla på någon annan.

    Vad gör Socialdemokraterna för att hålla kvar stora företag och behålla skatteintäkterna i kommunen?
    Ta Volvo som exempel, vad händer om dom flyttar hytt tillverkningen från Umeå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.