Pensionerna sjunker med 200 i månaden -14

Pensionerna sjunker med 200 i månaden -14. Tro det eller ej men då blir det. Detta är snittet på minskningen. Det är 2,7 % pensionerna minskas enligt oensionsmyndigheten. Skulderna har ökat mer än tillgångarna i systemet och det beror på arbetslösheten och då ökade inte inbetalningarna till pensionssystemet.

Dessutom skedde en för hög uppräkning i år. Löntagarna har fått mer i plånboken tack vare jobbskatteavdraget medan pensionärerna får betala betydligt mer i skatt på varje intjänad hundralapp. Pensionen som är en upp skjuten lön. Det bevisar hur den här högerregeringen ser på de som byggt upp landet. Inte oväntat för så ser en äkta högerpolitik ut. Mer till de som har mycket och sämre ekonomi för de som har det sämre ställt, gammal klassisk högerpolitik.

Dessutom har man mage att sänka skatten för fossila bränslen som ger högre utsläpp och mer miljöförstöring och det blir dessutom ingen vinst i vattenfall efter regeringens godkännande av köp av kolkraft i Nuon. Maud Olofsson medgav det köpet i stället för att ge order till Vattenfall om energieffektivisering och nya förnybara energikällor

Om regeringen tänkt till har man inte gett så många arbetstillstånd för utländskt arbetskraft som jobbar på McDonalds. Det är inget sans i den bedömningen om arbetstillstånd när vi har så hög arbetslöshet. Då minskar inbetalningarna till pensionssystemet och pensionärerna får lägre pensioner. För det hör ihop på alla nivåer

2 kommentarer

  1. Pingback: Åtta år | Abraham

  2. Roger

    Bra skrivet Lennart. Kan bara hålla med. Frågan är bara vad gör dina partikamrater för att få stopp på denna dumpning av löner m,m,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.