Det går sämre och sämre för Moderaterna

Det går sämre och sämre för Moderaterna. Det har i alla fall jag inget emot. De har nu det lägsta stödet i Ipsos opinionsmätning sedan november 2008 och har ni 25,6 % av väljarstödet.

Jämfört med mätningen i juni är tappet 0,9 procentenheter, vilket är inom felmarginalen, men minskningen sedan april och maj, då M låg omkring 29 procent, är säkerställd.

Vi socialdemokrater ökar med 1,3 procentenheter till 34,4 procent De tre rödgröna partierna får 51 procent mot allianspartiernas 39 procent. Den här undersökningen har DN gjort.

Så här ser siffrorna ut och centern ligger strax över 4% och KD 3,5 %

Moderaterna 25,6 (-0,9)
Folkpartiet 5,8 (-0,6)
Centerpartiet 4,1 (+-0)
Kristdemokraterna 3,5 (-0,8)

Socialdemokraterna 34,4 (+1,3)
Vänsterpartiet 6,9 (+0,3)
Miljöpartiet 9,7 (-0,8)

Sverigedemokraterna 8,4 (+1,1)
Övriga 1,6 (+0,5)

6 kommentarer

  1. Rolf Lidgren

    Och bättre och bättre för Sverigedemokraterna. Har du något emot det Lennart? Det finns även en Sifoundersökning publicerad igår som tydligen gått etablissemanget vägarna förbi. Finns att ta del av på DI exempelvis. Där tappar även ditt parti röster till SD. Har du något emot det?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag får finna mig vad väljarna tycker men jag tycker det är skamligt att så många sympatiserar med ett parti som är främlingsfientligt. Jag tror på alla människors lika värde

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag tycker det är synd om dig om dina sympatier ligger hos ett parti som inte har sin grun i att alla människor är lika mycket värda. Hoppas du kommer att tänka om

  2. Peter

    Hej Lennart!
    Vad har S att erbjuda unga som inte SD har?
    Obs jag är ingen SD väljare men det partiet verkar i media ha blivit ett typ av missnöjes parti trotts att dom röstar med Moderaterna i väldigt mycket!
    Det ska bli spännande att se vad S har att erbjuda nu då det snart även är kommunal , landstingsval & riksdagsval år 2014 alltså ett år och 19 dagar ungefär!

    Om S skulle stå för alla personers lika värde hur går det ihop med inlandet?
    Nu tänker jag inte på den besvikelse om vårdplattser & akutvård som ambulanser utan jag funderar i allmänhet som jobb inom industrin.

    Så Lennart det jag vill säga är att om ditt parti ska ha en chans i valet 2014 så bör dom visa vart dom står någonstans då du bör ha klart för dig att väldigt många väljare är förvirrade och ser inte någon skillnad mellan ditt parti & Moderaterna!

  3. Johan

    Jag tycker att det är synd att inget av de etablerade partierna har en ansvarsfull invandrarpolitik. Ni get bort röster till SD för att ni är livrädda för att kallas rasister. Det kan inte vara en hemlighet att det är dyrt att ta in outbildade människor som aldrig blir integrerade i samhället (lyckligtvis gäller inte detta alla invandrare, bara vissa grupper). Jag har inget emot att man tar emot flyktingar men de som uppfyller FNs definition för flyktingar är mindre än 10% av samtliga invandrare enligt SCB. De övriga 90% borde bara tas in om de behövs (vilket de inte gör med 3-400 000 arbetslösa).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.