Det är akut brist på sjuksköterskor

Det är akut brist på sjuksköterskor. Så är det på många platser i vårt avlånga land. Tro det eller ej men det finns många sjuksköterskor inom EU som vill hit och jobba men hindras av Socialstyrelsen

Hindret består i att tiden att godkänna sköterskornas
legitimationer tar så lång tid att Socialstyrelsen bryter mot svenska lagar och EU-direktiv. Det får inte ta mer än högst tre månader för att
behandla en komplett ansökan om svensk sköterskelegitimation från EU-medborgare. Den tidsgränsen håller man inte

-Just för den här gruppen sköterskor utbildade inom EU – har vi just nu litet längre handläggningstider. säger Pernilla Ek, tillsynschef till Svt Det är inte första gången problemet dyker upp. Tidigare har läkare och psykologer fått vänta, ibland, år på sin legitimation. För det har Social-
styrelsen fått kritik från justitie- ombudsmannen 2010, 2011 och 2012. Under de senaste 18 månaderna har myndigheten brutit mot tremåndersregeln 16 gånger.

Märkligt minst sagt att en statlig myndighet tillåts göra så samtidigt som man åker land och rike runt och inspekterar landstig och klagar på än det ena och än det andra. Det vore inte så dumt om man först och främst kunde se till att folk som vill komma hit och jobba får göra det innan man talar om för landstingen att man har underbemanning. Det här är väl en sak för någon av KD ministrarna att ta tag i och se till att Socislstyrelsen ser till att man följer lagar och EU regler som man alltid hänvisar till

Sedan har jag den bestämda uppfattningen att staten bara ökar och ökar byråkratin och många gånger till ingen nytta alls. Kontroll och rapportsamhället sväller medan verksamheten får mindre och mindre pengar och inom sjukvårdsområdet är det samma problem som man har i skolan som man lovat att minska byråkratin för och vi väntar med spänning på om det blir så även inom sjukvården. Det finns onödig byråkrati om man ska tro på folk i vården och det gör jag

3 kommentarer

  1. Sjuksköterska

    Det är ingen brist på sjuksköterskor Lennart Holmlund, det är brist på kompetent personal på landstingen och en kategorisk ovilja att betala ut rättvisa löner. Varför tror du det är en massflykt av sköterskor till Norge? I Norge betalar man ut löner som reflekterar vårat ansvar.

    Jag har jobbat 3 år inom landstinget på Nus, och min lön släpar efter varje år. Innan lönerevideringen varje år så ligger min lön UNDER nyexaminerade sköterskors, tror på fan att man blir less och drar utomlands och jobbar. Årets lönepåslag är dessutom ett skämt, vårat förbund har i år förhandlat bort mer än 6 månaders retroaktiv lön, våra nya ob avtal skjuts upp till oktober 2014. Och som pricken över i:et så är vi bundna till detta avtal i 2år!!!!! Jag fick en höjd lön till 24 300kr, mina yngre kollegor, jobbat mindre än 1,5år, som inte har fullt ansvar och inga extra uppdrag har 24 250kr.

    Förstå mig rätt, jag tycker det är bra att grundlönen höjs i mitt yrke och dom nya sköterskorna är värd varenda krona. Men jag har ett tungt ansvar på min klinik, det har alla sköterskor som jobbat ett par år på min arbetsplats. På grund av projekt balans har mer än 70% av den rutinerade sköterske gruppen slutat sen jag började, det lämnar bla oss 3 ”åringar” som rutinerade sjuksköterskor som förväntas att styra upp och handleda yngre. Jag förväntas att ha ett ansvar där jag styr över flöden som direkt involverar människors liv i kritiska situationer.

    Ser man inom EU gällande kompetens så är Svenska sjuksköterskor enormt eftertraktade för våran kompetens. Vi gör mer än sjuksköterskor i andra länder och detta på grund av att vi måste r.t läkarbristen i vårat land. I många EU länder sätter inte sjuksköterskor nålar, drän, katetrar m.m listan kan göras lång och utdragen. Sköterskor som jobbar på ”vanliga” avdelningar hamnar ofta på högspecialiserade utomlands just på grund av våran kompetens.

    Jag säger inte att det inte finns duktiga Sköterskor i andra länder men det är väl inte rätt väg att gå. Att vi ska importera arbetskraft bara för att man inte vill betala för sjuksköterskorna som faktiskt finns! Vi har en av världens mest kompetens starka arbetskraft som bara står och stampar, som pendlar fram och tillbaka till Norge i väntan på att landstingen ska ta tummen ur arslet och betala det vi är värda. Jag säger Nej till importerad arbetskraft och tycker det är bra att Socialstyrelsen håller en hög nivå.

    Det du avslutar med kan jag skriva under på. Avdelningar på NUS försvinner, personal minskar, administrationen och mellan chefer ökar.

  2. Peter

    Hej

    16 gånger har socialstyrelsen inte varit snabba nog med att behandla utländska sjuksköterskors ansökan om svensk legitimation. Är det samma sak som 16 utländska sjuksköterskor som fått vänta för länge?

    Varje dag säger minst 16 svenska sjuksköterskor upp sig från vården, söker andra jobb eller åker till Norge och arbetar. Jag tror inte att socialstyrelsens försening på något sätt är avgörande för hur många sjuksköterskor som finns att tillgå för de svenska landstingen. De styrande i landstingen påverkar detta antal betydligt mer effektivt själva.

    Genom att vara en god arbetsgivare med god arbetsmiljö, rättvisa löner (det är ju fortfarande 2013 och kvinnodominerade yrken, främst vården, är fortfarande felavlönade. Detta trots att arbetsgivarna ofta är politiskt styrda organisationer och att så gott som samtliga partier i många år beklagat skillnaden på lön mellan män och kvinnor) Genom att vara en god arbetsgivare kan landstingen välja bland alla de sjuksköterskor som finns att tillgå i Sverige. Det råder nämligen ingen reell brist på utbildade sjuksköterskor i Sverige idag. Däremot råder det brist på sjuksköterskor som vill arbeta i den svenska vården. Här har landstingen och kommunerna en stor utmaning framför sig. Att det saknas sjuksköterskor att anställa på sjukhusen beror inte på att det utbildas för få, utan på att folk helt enkelt inte vill arbeta där.

    Intresset för vårdutbildningarna sjunker i hela landet, på Göteborgs universitet hoppade enligt uppgift 35% av alla studenter i en årskull av utbildningen. Efter examen drog 20% till Norge, 40% till kommunerna, 15% till andra yrken… Kvar till storsjukhusen i regionen blev endast 25% eller ca 20 sjuksköterskor.

    Om man väljer att inte åtgärda problemen för de anställda, orättvisa löner, dålig arbetsmiljö etc. utan istället förlita sig på utländsk arbetskraft kan det bli ett problem om socialstyrelsen arbetar långsamt, absolut. Men å andra sidan är det i många fall så att sjuksköterskor från andra länder måste komplettera stora delar av sin utbildning innan de kan få svensk legitimation. Svenska sjuksköterskor anses vara bland de mest välutbilade i världen (tillsammans med isländska sjuksköterskor). Trots det anser både de själva och arbetsgivarna många gånger att de inte har de rätta kunskaperna. Den svenska vården är avancerad, högteknologisk och kräver hög kompetens. Många utländska sjuksköterskor har utbildats och arbetat i länder (Tyskland, ryssland, Frankrike m.fl.) där det landets sjuksköterskor närmast kan jämföras med svenska undersköterskor. Många av de utländska sjuksköterskorna måste därför gå stora delar av den svenska sjuksköterskeutbildningen innan de kan börja arbeta. De tar ibland upp utbildningsplatser för svenska killar och tjejer som söker utbildningen. Netto blir att utländska sjuksköterskor inte nödvändigtvis tillför den svenska vården så mycket extra personal som många kan tro.

    Personligen tycker jag det är bra med utländsk personal, om de har rätt utbildning för de svenska förhållandena. Men det är inte där skon klämmer. Landstingen måste bli bättre arbetsgivare om de ska klara vården i framtiden. Fler unga måste vilja arbeta i vården och de som börjar måste vilja och orka stanna kvar i yrket. Idag arbetar en nyutexaminerad sjuksköterska i snitt 9 månader innan han eller hon funderar på att byta yrke. Det kan inte fortgå.

  3. simon

    Nu är det ju tyvärr så att Svenska syrror har en lite annan roll än i de flesta andra länder. Som svensk sköterska har man hand om betydligt mer medicinska uppgifter och läkemedel som exempel. Därför är det inte bara att plocka in sköterskor från andra länder och vänta sig att det fungerar lika bra som med svenska sköterskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.