Sakta men säkert kommer förtroendet för S

Sakta men säkert kommer förtroendet för S. Det går inte att sticka under stol med att moderaternas argumentation att försöka likna oss i det politiska samtalet har gjort att alliansen fick ett för stort förtroende i många frågor.

Det är bara i ekonomiska frågor de har ett större förtroende än vad vi har. Själv är jag förvånad då de länge levde på den ekonomiska politik S hade fört. Reinfeldt har även duperat folket att den höga arbetslösheten berott på finanskrisen men de flesta länderna utom de så kallade krisländerna har lägre arbetslöshet. Förtroendet för M i ekonomiska frågor sjunker medan vi går framåt. Det är inte bra att låna till välfärd och skattesänkningar. Vi har 34,1 och M 43,5 när det gäller ekonomifrågorna
i förtroende.

Undersökningen om förtroendet är gjord av United Minds i samarbete med Cint och löd Vilken regering uppfattar du skulle föra den bästa politiken

Att skapa jobb och sysselsättning har vi 45,1% mot M 29,9,

Kvalitet inom vård och omsorg vi 51,8 och M 19,9

Bra skola och utbildning vi 44 % och M 27,4%

Miljö och klimat har vi båda låga siffror men vi ligger på 29,1% och M på 17.8 %.

Det har tagit lite tid och har självklart varit en nackdel att varken Stefan Löfven eller Magdalena Andersson sitter i riksdagen även om Mikael Damberg skött sig alldeles utmärkt i riksdagsdebatterna. Det är åter dags att välfärdsfrågorna kommer upp på dagordningen och att kommuner och landsting får resurser att driva välfärd för

Den nu förda regeringspolitiken har tvingat många kominer att höja skatten samtidigt som de statliga skatterna sänkts och det innebär en högre belastning av skatt på låg och medelskattebetalare då kommunalskatterna slår hårdast mot de med lägst löner. De smyger in platt skatt och frångår skatt efter bärkraft

4 kommentarer

  1. Nina

    Det sjuka är att Alliansen inte behöver stå för det de lovar – guld och gröna skogar – var och en för sina löften – MEN det är Moderaterna som bestämmer- se på Centern de vurmar för glesbygden- men men Stureplan bestämmer 🙁 FP och KD var finns dom? Nej fy och usch – jag vet att folk genomskådat dem – HC Andersen saga Kejsarens nya kläder 🙂

  2. Bertil

    ”Den nu förda regeringspolitiken har tvingat många kominer att höja skatten samtidigt som de statliga skatterna sänkts och det innebär en högre belastning av skatt på låg och medelskattebetalare då kommunalskatterna slår hårdast mot de med lägst löner. De smyger in platt skatt och frångår skatt efter bärkraft”

    Exakt! Äntligen någon som tar upp det i en blogg.,
    Vi ser nu hur kommuner tvingas höja skatter , och för att t.o.m slippa skatt för främst högre avlönade till sjukvården så har man nyss tagit 2.9 miljarder från AFA och lagt det till Landstingsskatten.
    Samtidigt så subventionerar Landstinget i ex: Stockholm lokaltrafiken.

    Det är helt rätt vi har redan i princip platt skatt, Högern försöker dessutom minska Brytpunktseffekterna för högre avlönade genom att hela tiden höja brytpunkterna.
    Därmed blir det färre och färre som får en proggresiv högre skatt.
    Idag ligger första brytpunkten på 426000, och den övre där även värnskatt kommer till
    ligger på 591000 kr.

    Vi ser även hur sociala skydden inte är inflationssäkrade. Gäller inte minst A-kassan.
    Vi ser även hur pålagor läggs på sjuka, när landstigen måste spara. Patientavgifter inte minst som höjts rejält.

    Medan överklass får allt fler subventioner och bidrag som RUT, ROT så ökar pålagorna för svagare grupper.
    Att RUT, ROT främst används av högre avlönade är självklart detta i.o.m fullt avdrag aldrig kan göras för de med inkomster under ca: 26000 kr:

    Så högern för en tydlig klyftpolitik där allt mer överförs till redan välbeställda medan svagare grupper fråntas transfereringar och dessutom får fler pålagor.
    På detta så ökar även lönerna mest för högre avlönade samtidigt som skattesänkningar gynnar dessa mest.

    Det är kort sagt en tydlig osolidarisk politik Moderater genomfört.
    Och det lär bli än svårare för folk i svag ställning att överhuvudtaget överleva.
    detta när deras ekonomi kraschar, bostäder är för dyra och sjukvården kort sagt snart inte gäller dessa.

    Detta skrik om att Klyftorna måste öka som sagts helt öppet från högerskränare har lyckats.
    Men varför vill man något så dumt så ont som att skapa klyftor.
    Det kommer konsekvenser av sådant och det vill folket inte vara med om.

  3. tony

    Jag tror att Sverige har börjat vakna upp och inse att alliansens politik har bidragit till att en släkting är arbetslös eller att sin farmor får sämre vård än vad man hade för tio år sen.
    Fas 3 är ett system som har fått mycket kritik och att dem som jobbar i fas 3 får jätte lite pengar medans företaget som tar emot en får mer än vad individen får.

    Ser själv min nära släkting måste jobba delade turer och att arbetsklimatet har bidragit med mera stress i yrket. Själv tycker jag inte att man ska få tjäna pengar på att ta hand om våra äldre.
    Pengarna ska spenderas till bra vård och inte vinster för det enskilde företaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.