Nu svamlar man om landstingsskatten

Allianspartierna är nu ute och tycker man gör fel som höjer labdstingsskatten. Det förstår jag för de vill hela tiden försämra välfärden. Vårt landsting har en låg skatt men regeringen har inte heller tillfört nog med pengar till landstingen då man kan hjälpa människor mycket mer och att nya kunskaper kommit till som gjort att man kan rädda livet på många fler än tidigare. Tyvärr kostar allt pengar och nya mediciner och behanlingsmetoder är alltid dyrare.

Ska vi ha välfärd så kostar det och vilken helsikes tur att landstinget inte sålde bort värdepapper när Edvard Riedl gapade som mest över en tillfällig nedgång. Vi vet också att alliansen vill skrota allt som har med regional utveckling att göra och inte tror att det har någon betydelse för länets utveckling. Någon ska ju ändå svara för den regional medfinansieringen för att ta hem EU pengarna som kan röra sig om mer än en halv miljard.

Vilken katastrof det vore med Nicklas Sandström, Olle Edblom, Marianne Normark och Birgitta Nordvall skulle styra landstinget och sjukvården i vårt län. Moderatledda regeringen har ju i stället tillfört en miljard till de rika moderatstyrda kommunerna runt Stockholm som har den lägsta skatterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.